Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Η Κωνωπίνα γιόρτασε τα Εισόδια της Θεοτόκου (φωτο)

Τα Εισόδια της Θεοτόκου γιορτάζει η Κωνωπίνα που είναι Πολιούχος και Προστάτιδος του χωριού.

Στις 20 & 21 Νοεμβρίου 2019, στην Κωνωπίνα Ξηρομέρου, γιορτάσθηκε με λαμπρότητα και θρησκευτική ευλάβεια, ο εορτασμός της τοπικής εκκλησίας, που είναι αφιερωμένη στα Εισόδια της Παναγίας Θεοτόκου, της επονομαζόμενης Πολυσπορίτισσας.


Ο εορτασμός ξεκίνησε από χθες Τετάρτη 20 Νοεμβρίου όπου τελέσθηκε πανηγυρικός εσπερινός

Σήμερα Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019 ανήμερα της γιορτής τελέσθηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία και περιφορά της εικόνας στον κεντρικό δρόμο της Κωνωπίνας υπό τους ήχους της φιλαρμονικής της Κατούνας, παρουσία της Αντιδημάρχου Ακτίου Βόνιτσας Καρέλου Αθηνάς και του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Στούπα Θεόδωρου, του Δημοτικού Συμβούλου Σαλοδημήτρη Παναγιώτη, του Διοικητού του Α.Τ. Κατούνας κ. Κόκκιου Δημητρίου, του Προέδρου της Κωνωπίνας κ. Καψογιώργου Χρήστου, της Περιφερειακής Συμβούλου Χαλιμούδρα Αγγελικής, των μελών του Τοπικού Συμβουλίου και μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου με τον Αντιπρόεδρο Γεώργιο Γεροχρήστο και το μέλος Σοφία Ιωσηφίδη Μεράτζα, καθώς και κατοίκων του χωριού και πιστών που προσήλθαν από την ευρύτερη περιοχή.

Διαβάστε Επίσης

Στη συνέχεια προσφέρθηκε κέρασμα στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Χωριού (πρώην Δημοτικό Σχολείο), όπου διανεμήθηκαν και τα «πολυσπόρια», που αναβίωσαν και φέτος στην Κωνωπινα με τον καλύτερο παραδοσιακό τρόπο. Οι γυναίκες του χωριού, οι οποίες μερίμνησαν για την παρασκευή τους και τη διανομή τους, φροντίζοντας έτσι ώστε, να μείνει ζωντανό και στις μέρες μας ένα πανάρχαιο έθιμο του τόπου μας.
Παράλληλα προσφέρθηκαν: καφές, γλυκά και τσίπουρο.


ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΥΤΙΒΗΣ
katounanews.blogspot.com

Advertisements

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
ocean new optimize Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button