ΕξελίξειςΠολιτική

Ικανοποίηση Χρυσοχοΐδη για την πορεία των έργων

po-xrysoxoidis-ergaΣτην Πάτρα και τη Δυτική Ελλάδα θα βρίσκεται σήμερα Πέμπτη 19 Ιουνίου ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, προκειμένου να ενημερωθεί για οδικά, λιμενικά και εγγειοβελτιωτικά έργα στις Περιφέρειες Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας, ενώ θα επιθεωρήσει την πορεία κατασκευής των έργων της Ιόνιας Οδού και την σύνδεση του νέου λιμένα Πατρών με τις Παραγλαύκιες αρτηρίες (ανισόπεδος κόμβος ποταμού Γλαύκου).

Αναλυτικά τα σημεία συνάντησης με τους δημοσιογράφους έχουν ως εξής:

09:00 Εργοτάξιο Πέρδικας – Ιόνια Οδός (νομός Ιωαννίνων)*

13:00 Εργοτάξιο Αμβρακίας – Ιόνια Οδός, πλησίον εργοστασίου της Knauf (νομός Αιτωλοακαρνανίας)

16:00 Πάτρα – Κόμβος ποταμού Γλαύκου (στη συμβολή της παραλιακής οδού της ακτής Δυμαίων με τις Παραγλαύκιες αρτηρίες)

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ

Την ικανοποίησή του για την πορεία των μεγάλων έργων στη Δυτική Ελλάδα, εξέφρασε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μίλησε στους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο στο «ΒΗΜΑ FM». Ο κ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε ότι οι εργασίες προχωρούν εξαιρετικά και πως δημιουργείται ανάπτυξη στις τοπικές κοινωνίες.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Πάνε εξαιρετικά. Όσοι περνάνε ή ζούνε δίπλα στα έργα, βλέπουν πώς έχουν δημιουργήσει μια ανάπτυξη στις περιοχές αυτές και θα μας δώσουν συνολικά ανάπτυξη 1,5% του ΑΕΠ.

Ελπίζω τα Τέμπη το πολύ σε ένα χρόνο από σήμερα (να δοθούν σε κυκλοφορία). Έχουν τελειώσει οι σήραγγες και έχουν μείνει κάποιες ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες, έχουν ασφαλτοστρωθεί και σε ένα χρόνο από σήμερα πιστεύω ότι θα κυκλοφορούμε, όπως επίσης πλήρως στον ΠΑΘΕ, στο σημείο της Λαμίας και της Στυλίδας και σε ενάμιση χρόνο στην Ολυμπία και Ιόνια Οδό και για πρώτη φορά θα έχουμε ένα δρόμο από τον Αντίρριο έως τα Ιωάννινα που θα είναι πλήρης αυτοκινητόδρομος.

Θα έχουμε δύο σήραγγες μετά το Αντίρριο, όπου υπάρχουν αυτές οι δύσκολες στροφές. Γίνεται πραγματικά ένα θαύμα εκεί.

Και η Κορίνθου-Πατρών είναι επίσης στο πρόγραμμα και εκτελείται με πολύ υψηλούς ρυθμούς και μέσα στο χρόνο θα μας παραδοθούν κάποια πρώτα κομμάτια προς κυκλοφορία και ταυτόχρονα δίπλα κατασκευάζεται και ο σιδηρόδρομος από την Κόρινθο προς την Πάτρα.

Παράλληλα, τις επόμενες μέρες θα δημοπρατήσουμε τα 70 χιλιόμετρα που δεν ήταν ενταγμένα στην παραχώρηση στο δρόμο Πάτρας-Πύργου και θα είναι έτοιμα έως το τέλος του 2015.»

thebest.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button