Ικανοποίηση από την συμμετοχή των Ειδικών δυνάμεων του Λιμενικού

Κατόπιν εντολής του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος Αντιναυάρχου Λ.Σ. Δημήτριου Μπαντιά και μετά από σχετικό αίτημα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προς το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, διατέθηκε ομάδα δέκα (10) βατραχανθρώπων της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος. Οι άντρες της μονάδας, κατάλληλα εκπαιδευμένοι και με τη χρήση προηγμένων μέσων, συνέδραμαν ουσιαστικά και υπό αντίξοες συνθήκες, από την Παρασκευή 28 Ιουνίου έως και σήμερα στον εντοπισμό σεσημασμένων κακοποιών, δύο εκ των οποίων τραυματίστηκαν θανάσιμα μετά από ένοπλη συμπλοκή που έλαβε χώρα στην ορεινή περιοχή Κόνισκας Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας.

Η όλη επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη και τελεί υπό τον επιχειρησιακό έλεγχο του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.


Την απόλυτη ικανοποίησή τους, προς τα επίλεκτα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, που συμμετέχουν μέχρι σήμερα στην αποστολή, εξέφρασαν ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου καθώς και ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος.

Δήλωση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη για την αστυνομική επιχείρηση στην Κόνισκα Αιτωλοακαρνανίας

Ο κ. Δένδιας, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφέρθηκε επίσης στη χθεσινή αστυνομική επιχείρηση στην Κόνισκα Αιτωλοακαρνανίας.

Ο κ. Υπουργός δήλωσε συγκεκριμένα:

«Θα ήθελα να εκφράσω στο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας και στην ηγεσία του τις θερμότερες ευχαριστίες μου. Μέσα από μία επιχείρηση που διαρκεί πάνω από 15 ημέρες, οι Έλληνες αστυνομικοί, μακριά από τα σπίτια τους, συνεχίζουν να μάχονται για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των Ελλήνων πολιτών. Τους αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ. Θα ήθελα επίσης να πω ένα ευχαριστώ στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, τον κ. Αβραμόπουλο, διότι μετά από παράκλησή μου μας παραχώρησαν οι Ένοπλες Δυνάμεις θερμικές κάμερες, τις οποίες χρειαζόμασταν για την τεράστια αυτή επιχείρηση, όπως και στον Υπουργό Ναυτιλίας, τον κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, διότι το Λιμενικό Σώμα μας έστειλε ένα μικρό τμήμα των ειδικών του δυνάμεων για να βοηθήσει την Ελληνική Αστυνομία σε αυτή την τεράστια επιχείρηση».

 

Χορηγούμενη
Share
Published by
agripress