Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Θλίψη για την απώλεια του π. Σπυρίδωνα Παπαποστόλου-πλούσιο το έργο του στο Χαλάνδρι

Πνίγηκε στην προσπάθεια του να σωθεί από τις φλόγες στο Μάτι

Το Σώμα Εθελοντών Χαλανδρίου έχασε τον επίτιμο πρόεδρό του, τον π. Σπυρίδωνα Παπαποστόλου , ιερέα καταγόμενο από την Αιτωλοακαρνανία, πολύ γνωστό στο Αγρίνιο, που επέδειξε σημαντικότατο έργο στο Χαλάνδρι και η απώλεια του στην καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι του Μαραθώνα, σκόρπισε θλίψη στην κοινωνία μιας και ήταν πολύ δραστήριος και αγαπητός.

Συγκεκριμένα, το Σώμα Εθελοντών Χαλανδρίου εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για τον θάνατο του πατέρα Σπυρίδωνα Παπαποστόλου, επίτιμου πρόεδρου του Σώματος:


“Ο πατήρ Σπυρίδων ήταν από αυτός που με πολλή προθυμία πλαισίωσε την ομάδα των εθελοντών και πάντα συνέδραμε τις δραστηριότητές τους, αποφεύγοντας την αναφορά του ονόματός του. Πάντα πρόσφερε κάθε είδους βοήθεια, ισχυριζόμενος ότι δεν προερχόταν από τον ίδιο, αλλά από προσφορές άλλων πολιτών. Είχε δηλώσει ότι θα βρίσκεται σε ετοιμότητα για όλους τους τομείς δράσεων του Σώματος Εθελοντών (περιβάλλον, πρόνοια, έκτακτων αναγκών κ.λ.). Είχε οργανώσει ομάδες εθελοντικής προσφοράς για ασθενείς, ηλικιωμένους και άπορους και παρακινούσε τους νέους να αξιοποιούν τις ικανότητές τους και τις γνωριμίες τους για να είναι χρήσιμοι στην κοινωνία. Πολλές φορές η δράση του ξεπερνούσε τα όρια του Χαλανδρίου. Όπως θυμούνται οι συνεργάτες του, δήλωνε: «ο ιερέας πρέπει να είναι ο πρώτος εθελοντής».

Το Σώμα Εθελοντών έχασε ένα ειλικρινή υποστηρικτή, ο ουρανός κέρδισε έναν πολύ πρόθυμο εθελοντή για μεσιτεία στις ανάγκες των ανθρώπων.

Τα πολύ θερμά συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του.
Το συντονιστικό του Σώματος Εθελοντών Χαλανδρίου”

Στο μεταξύ, σε έκτακτη συνεδρίασή του στις 25 Ιουλίου,  το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου ομόφωνα κατέληξε σε ψήφισμα για την απώλεια του πατέρα Σπυρίδωνος Παπαποστόλου. Προηγήθηκε εκτεταμένη συζήτηση στην οποία ο δήμαρχος και πολλοί σύμβουλοι αναφέρθηκαν με συγκίνηση στη ζωή και το έργο του εκλιπόντος. Παρών στη συνεδρίαση, σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης της πόλης, ήταν και ο πρώην επικεφαλής της δημοτικής αρχής Κώστας Παττακός.

Αναλυτικά το ψήφισμα:

Το Δ.Σ. Χαλανδρίου εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη  του για την απώλεια του π. Σπυρίδωνα Παπαποστόλου και την ολόθερμη συμπαράστασή του στους οικείους του.

Ο π. Σπυρίδωνας αποτέλεσε μια εμβληματική, πνευματική μορφή της πόλης μας. Από το 1968 που διορίστηκε στον Ι. Ν. του Αγίου Νικολάου, συνετέλεσε αποφασιστικά, με την πίστη και το πάθος του, στην ανάπτυξη κοινωνικών δράσεων που εμψύχωσαν και ανακούφισαν τους συμπολίτες μας. Ξεχώριζε για τη νηφαλιότητα,  τη διακριτικότητα, την ενεργητικότητα και την ιδιαίτερη αγάπη του για τη νεολαία.

Ο π. Σπύρος είχε πάντα ένα καλό και παρηγορητικό λόγο  για τον καθένα  και θα μείνει στη μνήμη της πόλης μας σαν ο ιερέας που έδειξε πώς  το «αγαπάτε αλλήλους» μπορεί να γίνει τρόπος ζωής.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίζει ομόφωνα:

-Να δώσει το όνομα του πρωτοπρεσβύτερου π. Σπυρίδωνος Παπαποστόλου σε δρόμο της πόλης ή σε κοινόχρηστο χώρο.

-Να παραστεί στη νεκρώσιμη ακολουθία.

-Να καταθέσει στεφάνι.

-Να δημοσιευτεί το παρόν ψήφισμα στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

-Να προτείνει στην Εκκλησία της Ελλάδος να δοθεί το όνομα του εκλιπόντος στο Πνευματικό Κέντρο του Ι.Ν Αγίου Νικολάου, το οποίο  λειτούργησε με δική του πρωτοβουλία.

amarysia.gr

Advertisements
Τοπική Διαφήμιση
paideia optimize resize Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button