Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Ιερατική σύναξη στην Μητρόπολη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου

Την Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2023, στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, πραγματοποιήθηκε Σύναξη των Ιερέων και Διακόνων, για ενημέρωση και συζήτηση σε εκκλησιαστικά, ποιμαντικά και τρέχοντα διοικητικά θέματα.

Κατ’ αρχήν ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιερόθεος μίλησε στους Ιερείς για την περίοδο του Τριωδίου, στην οποία ήδη έχουμε εισέλθει, με τον μεγάλο κατανυκτικό υμνολογικό πλούτο των ακολουθιών της, επισημαίνοντας ότι σ’ αυτήν τελούμε τρεις από τις θείες Λειτουργίες που έχουμε στην λειτουργική μας παράδοση: του Μ. Βασιλείου, του αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου και των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων.


Αναφέρθηκε κατόπιν ιδιαίτερα στον Μ. Βασίλειο, λέγοντας ότι δεν ολοκλήρωσε την σειρά των λόγων του στην Εξαήμερο με την ερμηνεία της δημιουργίας του ανθρώπου. Όμως η διδασκαλία του Μ. Βασιλείου περί του ανθρώπου υπάρχει σποραδικά σε άλλες ομιλίες του, αλλά και συνοπτικά μέσα στην ευχή της αναφοράς της θείας Λειτουργίας που συνέταξε και είναι πολύ σημαντική.

Στην συνέχεια ο Πρωτ. Γεώργιος Παπαβαρνάβας, Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Ναυπάκτου, εισηγήθηκε στην σύναξη το θέμα: “Η Αγία Γραφή στην θεία Λειτουργία του Μ. Βασιλείου”. Ο Εισηγητής έδειξε ότι μέσα στην θεία Λειτουργία του Μ. Βασιλείου περιγράφεται όλη η ιστορία της θείας Οικονομίας, από την δημιουργία του κόσμου έως την Δευτέρα Παρουσία του Χριστού.

Ακολούθησε συζήτηση και κατόπιν ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε ορισμένα ποιμαντικά και διοικητικά θέματα, συμβουλεύοντας τους Ιερείς πως να τα αντιμετωπίζουν.

ieratiki (3)

ieratiki (1)

Δείτε εικόνες εδώ.

Τοπική Διαφήμιση
one Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button