ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Ιερά Σύνοδος προς πιστούς: «Ναι στον εμβολιασμό, να ακούτε την Επιστήμη»

Η Εγκύκλιος θα διαβασθεί την Κυριακή, κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας

Σε ειδική εγκύκλιο που θα διαβαστεί στη θεία λειτουργία την Κυριακή, ξεκαθαρίζεται ότι το εμβόλιο δεν έρχεται σε αντίθεση με την διδασκαλία της Εκκλησίας

Eγκύκλιο απέστειλε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος προς όλους τους ναούς προκειμένου να διαβασθεί την Κυριακή, κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας.

Μέσω της εγκυκλίου, η ΔΙΣ καλεί τους πιστούς να ακούν τη φωνή της επιστήμης και των ειδικών οι οποίοι ενημερώνουν τους πολίτες προτείνοντας τις ενδεδειγμένες λύσεις.

Η ΔΙΣ ξεκαθαρίζει ότι το εμβόλιο δεν έρχεται σε καμία αντίθεση με την Αγιογραφική, Κανονική και Πατερική Διδασκαλία της Εκκλησίας.

Τονίζεται μάλιστα ότι η Εκκλησία εμπιστεύεται την κοινότητα των ιατρων η οποία αγωνίζεται νυχθημερόν για την απαλλαγή από την πανδημία.

Στην εγκύκλιο τονίζεται ότι ο Δημιουργός για να απαλύνει τον πόνο των ανθρώπων από τις ασθένειες μας χάρισε την ιατρική επιστήμη και τα φάρμακα, επισημαίνοντας ότι στην Καινή Διαθήκη ο ίδιος ο Κύριος τονίζει την αναγκαιότητα της Ιατρικής Επιστήμης.

Σε ειδική έκδοση με τίτλο «Οι χριστιανοί μας ρωτούν για το εμβόλιο και οι γιατροί μας απαντούν», η Εκκλησία γνωστοποιεί τις ερωτήσεις που έθεσαν Ιεράρχες στη Σύνοδο της 13 Ιουλίου στον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, και τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, εκφράζοντας προβληματσιμούς και απορίες κληρικών και λαϊκών χριστιανών μελών της εκκλησίας της Ελλάδας.

Ισμήνη Χαραλαμποπούλου- protothema.gr

Ένα Σχόλιο

  1. Οι παπάδες δεν θά μας τρελάνετε εσείς με τίς παπαριές. Η επιστήμη είναι αντίθετη με την Βίβλο καί τά τέσσερα Ευαγγέλια. Κανένα σοβαρό πανεπιστήμιο δεν δέχεται καί δεν θεωρεί σοβαρά αυτά πού λέει η βίβλος κ η Καινή διαθήκη. Γι’αυτό άλλωστε καί δεν διδάσκουν αυτά εκεί. Εξαιρούνται τα θρησκευτικά πανεπιστήμια τα οποία χρηματοδοτούνται από τις θρησκείες που αντιπροσωπεύουν, εκεί ο κάθε ένας λέει ότι θέλει. Τον μεσαίωνα στην Ευρώπη τον έφερε ο χριστιανισμός, για πάρα πολλά χρόνια η θρησκεία κυβερνούσε τυραννικά την Ευρώπη. Η εκκλησία του Χριστού δίκαζε και καταδίκαζε όποιον τολμούσε να έχει αντίθετη άποψη. Ο Πάπας Ο παπάρας κυβερνούσε τάχα ελέω Θεού, ήταν επίγειος Χρήστος και είχε το αλάθητο. Οι επιστήμονες και γιατροί διώκονταν γιατί τους γιατρού τους έκαναν παπάδες οι εξορκιστές. Ο χρόνος πέρασε η κυρία άλλαξαν όπως και τα δεδομένα η θρησκεία τώρα ακολουθεί την επιστήμη αλλά όχι το Θεό τους. Οι έχοντες θεία χάριν έχουν και θεία προστασία και Ο σατανάς με τις ασθένειες του δεν τους αγγίζουν. Κάτι προσπάθησε να σας πει ο Ιησούς με κάτι νηστείες αλλά εσείς εξαιρείστε σαν ασθενείς και οδοιπόροι, γι’αυτό τα σώματα σάς έγιναν τοξικά και έρμα του σατανά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button