Γεγονότα

Ιδρύθηκε Ένωση για τους πληττόμενους παραγωγούς φωτοβολταϊκών

epi-fotovoltaikaΜε στόχο τη διάσωση των επενδύσεών τους οι παραγωγοί ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκούς σταθμούς προχώρησαν στην ίδρυση της Πανελλήνιας Ένωσης Πληττόμενων Παραγωγών Ηλεκτρικής Ενέργειας από Φωτοβολταϊκά.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι παραγωγοί « τα τελευταία χρόνια έχουν υποστεί αλλεπάλληλες επιθέσεις στα συμφέροντά τους, οι οποίες έχουν επιφέρει πλήρη απαξίωση των επενδύσεών τους. Αποκορύφωμα ήταν, αναμφίβολα, η πρόσφατη ψήφιση του ν. 4254/2014, με τον οποίο μειώνονται μονομερώς οι τιμές πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας που είχαν συμφωνηθεί με συμβάσεις που οι παραγωγοί καλόπιστα υπέγραψαν και θεωρούνταν ως «εγγυημένες».
Οι διατάξεις αυτές έχουν οδηγήσει σε απόγνωση τους παραγωγούς». Στο πλαίσιο αυτό προέκυψε η ανάγκη για τη δημιουργία μιας Ένωσης , η οποία όπως επισημαίνουν, «θα τους επιτρέψει, στη βάση της αλληλεγγύης, να αυξήσουν τις δυνατότητες νομικής και πολιτικής αντίστασης απέναντι στον διαφαινόμενο κίνδυνο ολοκληρωτικής καταστροφής των επιχειρήσεών τους. Φιλοδοξία μας είναι να συμβάλλουμε στην κοινή προσπάθεια των παραγωγών για τη διάσωση των επενδύσεών μας. Βασικά μέσα μας για την επίτευξη των σκοπών μας θα είναι τόσο η αξιοποίηση των πλέον ενδεδειγμένων, αξιόπιστων και σοβαρών νομικών ενεργειών, όσο και ενεργοποίηση στον κοινό αγώνα του συνόλου των παραγωγών».

Εφημερίδα “Συνείδηση”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button