Γεγονότα

Ιδρύονται 6ο Γενικό Λύκειο και εσπερινό ΕΠΑΛ στο Αγρίνιο

Στο στάδιο της τελικής επεξεργασίας βρίσκονται οι αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση για τα σχολεία και oι οποίες αναμένεται να δημιουργήσουν από τον Σεπτέμβριο το νέο σχολικό χάρτη της Ελλάδας.

epi-mathites1Ιδρύσεις νέων σχολείων, συγχωνεύσεις, καταργήσεις αλλά αυξήσεις και μειώσεις στις θέσεις των εκπαιδευτικών έρχονται να αλλάξουν τα δεδομένα.

Σύμφωνα με «Τα Νέα», οι αλλαγές θα παρουσιαστούν τις επόμενες ημέρες από τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο και τον αρμόδιο εκ των υφυπουργών Συμεών Κεδίκογλου, αφού προηγουμένως οι σχετικές αποφάσεις υπογράφουν και από το υπουργείο Οικονομικών, αφού ειδικά οι ιδρύσεις περιλαμβάνουν δαπάνη επί του προϋπολογισμού για τις ανάγκες εξοπλισμού των σχολείων, το ύψος της οποίας θα αντιμετωπιστεί από τα αποθέματα της Κτηριακές Υποδομές ΑΕ.

Όσον αφορά στις συγχωνεύσεις των 37 νηπιαγωγείων, τα πέντε για τα οποία υπάρχουν πληροφορίες είναι: στη στη Δράμα το 18ο Νηπιαγωγείο Δράμας συγχωνεύεται με το 14ο, στο Σουφλί το 3ο με το 20, στις Φέρες Έβρου το 4ο με το 1ο, στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας το 1ο με το 2ο και στην Πρέβεζα το 3ο με το 9ο Νηπιαγωγείο.

Αναφορικά με τις συγχωνεύσεις στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, τα περισσότερα δημοτικά σχολεία που συγχωνεύονται βρίσκονται στην Αττική και από αυτά τα περισσότερα στην Α’ Αθήνας, στο κέντρο και σε συνοικίες όπως ο Βύρωνας, το Γαλάτσι, του Ζωγράφου.

Ακολουθεί η Β’ Αθήνας και η Γ’ Αθήνας, ενώ λίγα είναι τα σχολεία που συγχωνεύονται σε Δ’ Αθήνας (Καλλιθέα, Γλυφάδα).

Στον Πειραιά υπάρχουν επίσης 10 σχολεία που συγχωνεύονται σε πέντε νέες μονάδες σε Νίκαια, Κερατσίνι και Κορυδαλλό.

Επίσης, δημοτικά θα συγχωνευθούν σε Καβάλα, Αχαΐα, Καρδίτσα, Λάρισα, Τρίκαλα, Δυτική Θεσσαλονίκη, Ημαθία, Λασίθι, Αργολίδα, Μεσσηνία, Βοιωτία και Φωκίδα, ενώ σημειώνεται ότι αρκετά από αυτά τα σχολεία συστεγάζονται.

Πάντως, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, τα νέα στοιχεία διαψεύδουν τις πληροφορίες που διακινήθηκε το τελευταίο διάστημα ότι πρόκειται να συγχωνευθούν περί τα 1.670 σχολεία, αφού ο αριθμός τους θα είναι τελικά πολύ μικρότερος.

Στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ιδρύονται ένα γυμνάσιο, δύο γενικά λύκεια, 14 ΕΠΑΛ, έξι τάξεις λυκείων και ένα εργαστηριακό Κέντρο, ενώ καταργούνται ένα Γυμνάσιο, ένα Εργαστηριακό Κέντρο και 3 ΕΠΑΛ και συγχωνεύονται 8 Γυμνάσια και 6 ΕΠΑΛ.

Ειδικότερα, στην Αιτωλ/νία ιδρύονται:

Νηπιαγωγεία:

Αιτωλοακαρνανίας -Μονοθέσιο Δρυμού
Αιτωλοακαρνανίας -Μονοθέσι Κυπαρίσσου

Γυμνάσια -Γενικά Λύκεια:

Αιτωλοακαρνανίας 6ο Ημερήσιο Γενικό Λύκειο Αγρινίου

Επαγγγελματικά Λύκεια:

Αιτωλοακαρνανίας -Εσπερινό ΕΠΑΛ Αγρινίου

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button