Δυτική Ελλάδα

Ιδρύεται Σχολή Επαγγελμάτων Κηδείας

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
H ίδρυση και λειτουργία της πρώτης στην Ελλάδα Σχολής Επαγγελμάτων Κηδείας (ΣΕΚ), προωθείται από το Σωματείο Ιδιοκτητών Γραφείων Τελετών Ελλάδος . Σκοπό έχει την ανάπτυξη των δεξιοτήτων και των απαραίτητων για την συγκεκριμένη απασχόληση ικανοτήτων.
Τα παραπάνω θα ανακοινωθούν στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας από το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Ιδιοκτητών Γραφείων Τελετών Ελλάδος προς τα μέλη του , που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Φεβρουαρίου 2014 ημέρα Παρασκευή και ώρα 8 το βράδυ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου “ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ“ στην Αρτα .
Ο Γενικός Γραμματέας του Σωματείου και υπεύθυνος Δημ. Σχέσεων κ. Αγγελέτος Νικόλαος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα ίδρυσης και λειτουργίας της πρώτης στη χώρα Σχολής Επαγγελμάτων Κηδείας (ΣΕΚ), επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι κάτι ανάλογο ισχύει ήδη στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες του πλανήτη.
Οι Σχολές Επαγγελμάτων Κηδείας (ΣΕΚ) μέσα από ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα θα στοχεύει στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων και των απαραίτητων για την συγκεκριμένη απασχόλησης ικανοτήτων, θα παρέχει στο σπουδαστή κατόπιν ευδόκιμου φοιτήσεως του την αναγκαία για την λήψη σχετικής άδειας λειτουργίας γραφείων τελετών Πιστοποίηση.
Όπως τόνισε στη συνέχεια ο κ. Αγγελέτος Νικόλαος οι νυν Ιδιοκτήτες Γραφείων Τελετών, οι οποίοι ασκούν το επάγγελμα εμπειρικά δεν θα εξαιρεθούν από την υποχρέωση παρακολούθησης των μαθημάτων και λήψεως της αναγκαίας Πιστοποίησης.
Συγκεκριμένα η Σχολή Επαγγελμάτων Κηδείας (ΣΕΚ) θα καλύψει κρατικές Επαγγελματικές αλλά και κοινωνικές ανάγκες και για το λόγο αυτό, σύμφωνα με τον κ. Αγγελέτο, θα πρέπει να λειτουργεί με βάσει ειδικά προγράμματα που θα περιλαμβάνουν θεωρητική διδασκαλία και πρακτική εξάσκηση, να εκπαιδεύει τους μελλοντικούς Ιδιοκτήτες Γραφείων Τελετών σύμφωνα με τις επαγγελματικές, επιστημονικές και τεχνολογικές εξελίξεις στο τομέα της τέχνης της κηδείας, της ψυχολογίας της θλίψης, σε θέματα υγιεινής κ.α.
Αναλυτικά τα τμήματα που θα περιλαμβάνονται στη Σχολή Επαγγελμάτων Κηδείας (ΣΕΚ) είναι τα εξής : Ιστορία Κηδείας, Κηδεία-Σκηνοθεσία και Πρακτικές, Το δίκαιο της ταφής, Βιολογία, Ανατομία, Γενική Ψυχολογία, Συμβουλευτική της θλίψης, Κοινωνιολογία Κηδείας Λειτουργία,και Διαχείριση Επιχειρήσεων.
Τέλος ο κ. Αγγελέτος ανέφερε ότι το Φθινόπωρο 2014 θα πραγματοποιηθεί στο Βόλο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επαγγελμάτων Κηδείας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button