Άποψη

Ιδού τα ισοδύναμα

po-bouli-olomeleiaΓράφει ο Δημήτρης Μακρής, πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συλλόγου Ασπροποταμιων και φίλων της κοιλάδας του Αχελώου.

Κ. Πρωθυπουργέ,

Πριν απαριθμήσω τα ισοδύναμα, θέλω ρητορικά να ρωτήσω: “Το γεγονός ότι η κατάσταση στην οποία περιήλθε η οικονομία δεν κάνει εφικτή τη δημιουργία πλεονασμάτων του 3%  για μία 2ετία είναι επίτευγμα, είναι κατόρθωμα ή ατύχημα;”

Πολύ φοβάμαι ότι συνέβη το δεύτερο ως συνέπεια της “Βαρουφακείου” διαπραγμάτευσης. Τώρα με καλοπροαίρετη διάθεση για επισήμανση ισοδυνάμων για αποκατάσταση των συντάξεων σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ προτείνω:

α) Να αρχίσετε από την Κυβέρνηση και τη Βουλή με περικοπές αποδοχών, όχι του 10 αλλά του 50% ,που έχουν υποστεί πολλές κοινωνικές ομάδες όπως είναι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι. Να μειώσετε την πολυτέλεια του πελατειακού βολέματος κυβερνητικών και βουλευτικών συμβούλων κατά 80% αφού ο κάθε  βουλευτής θα δικαιούται 1 και όχι 5 συμβούλους. Να κάνετε πράξη την εξαγγελία σας, να πωληθεί 1 πρωθυπουργικό αεροσκάφος και να μην έχουν οι βουλευτές κρατικά αυτοκίνητα.

β) Από τα υπάρχοντα 4 κρατικά κανάλια τηλεόρασης (3 ΕΡΤ & 1 Βουλή) και τους 4 κρατικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς να πωλήσετε το 50 έως 75% υποχρεώνοντας παράλληλα τους ιδιοκτήτες καναλιών να προβάλλουν κάποια κρατικά (μορφωτικά, εκπαιδευτικά κλπ εθνικού ενδιαφέροντος) προγράμματα.

γ)  Να μειωθεί η επιχορήγηση των κομμάτων κατά 50%. Να καθιερωθεί ετήσιος οικονομικός έλεγχος των κομμάτων. Να παύσει η επιχορήγηση κομμάτων που δεν επιτρέπουν τον έλεγχο των οικονομικών ή δεν εφαρμόζουν τη διαφάνεια με διαύγεια των οικονομικών τους ή δεν πληρώνουν τα χρέη τους.

δ) Να πωληθούν ή να ενοικιασθούν ανάλογα με το τι μας συμφέρει ως χώρα, τα όποια αναξιοποίητα κρατικά ακίνητα, από βραχονησίδες έως τα 2 αεροδρόμια του Αγρινίου που θα μπορούσε το ένα να λειτουργήσει για την εξυπηρέτηση των πολιτών, του εμπορίου και την αναβάθμιση μιας μεγάλης και υποβαθμισμένης περιοχής της Αιτωλοακαρνανίας.

Κύριε Πρωθυπουργέ είναι πασίγνωστο ότι  βάλατε ψηλά τον πήχη και αυτό το εκτίμησε ο λαός και σας τίμησε για τις προσδοκίες που του καλλιεργήσατε. Με τη σειρά σας τώρα έχετε το ανάστημα και τη δύναμη να μην τον απογοητεύσετε. Απαιτείται πολιτική  βούληση. Λυπάμαι που σας έβαλα δύσκολα. Οι δυσκολίες του λαού είναι μεγαλύτερες από τις δικές σας. Ιδού τα ισοδύναμα πάρτε τα εφαρμόστε τα για την ώθησή μας στην έξοδο από το μνημόνιο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button