ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Τέλος η ιδιωτικότητα – H ΕΛΑΣ πλέον θα παρακολουθεί τις συνομιλίες σε Viber και WhatsApp

Ο όρος «ιδιωτικότητα» προσδιορίζεται ως η δυνατότητα διατήρησης του απορρήτου των προσωπικών στοιχείων κάθε ατόμου.
Η ιδιωτικότητα αγγίζει την ουσία της ανθρώπινης προσωπικότητας, συνδέεται με τον έλεγχο της ζωής και της αξιοπρέπειας του ανθρώπου και μέσω της προστασίας της, προστατεύονται και άλλα θεμελιώδη δικαιώματα του ατόμου.

Είναι εφιαλτικές οι αποκαλύψεις που έρχονται στην επιφάνεια από το κυριακάτικο ΒΗΜΑ.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, πανάκριβο σύστημα που έχει στόχο να αρχίσει να παρακολουθεί άμεσα το Viber, το WhatsΑpp και άλλες δεκάδες εφαρμογές επικοινωνιών μέσω Internet στοχεύουν να αποκτήσουν η ΕΥΠ αλλά και η ΕΛ.ΑΣ!
Στα τέλη Οκτωβρίου κλιμάκιο στελεχών της ΕΥΠ μετέβη στην Αγγλία όπου φαίνεται να παρακολούθησε επίδειξη ενός τέτοιου συστήματος, ενώ αντίστοιχο ενδιαφέρον υπάρχει από υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ., όπως η Διεύθυνση Διαχείρισης Πληροφοριών αλλά και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Παρόμοια συστήματα διαθέτουν οι ΗΠΑ, η Μεγάλη Βρετανία, η Γαλλία και άλλες χώρες.
Η προμήθεια αυτών των συστημάτων, που έχει κριθεί απολύτου προτεραιότητας από τις αρχές ασφαλείας και τις μυστικές υπηρεσίες, αναμένεται ν’ αλλάξει τα δεδομένα στις έρευνες για την εξάρθρωση εγκληματικών οργανώσεων που χρησιμοποιούν κατά 70-80% τέτοιου είδους διαδικτυακές εφαρμογές για την επικοινωνία τους.
Ωστόσο, θα αλλάξει και τον τρόπο επικοινωνιών εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών που γνώριζαν ότι μέχρι τώρα δεν υπήρχε δυνατότητα παρακολούθησης του Viber και χρησιμοποιούσαν τις συγκεκριμένες διαδικτυακές πλατφόρμες για συνομιλίες εμπιστευτικού χαρακτήρα και για ανταλλαγή αρχείων και άλλων δεδομένων.
Μια εξέλιξη που ανεβάζει επικίνδυνα τη στάθμη της γενικότερης κυβερνητικής στρατηγικής για αστυνομοκρατία και καταστολή. Επιπλέον να επισημάνουμε ότι στο όνομα της πάταξης της τρομοκρατίας και επιβολής της ασφάλειας γίνονται πάντα τα μεγαλύτερα εγκλήματα κατά της δημοκρατίας και της ελευθερίας.

Ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close