ΕξελίξειςΡοή Ειδήσεων

Η απάντηση του Υπουργείου Δικαιοσύνης στον Μ. Σαλμά για στελέχωση και συντήρηση του Δικαστικού Μεγάρου Αγρινίου

Κατόπιν επιστολής του Διοικητικού Συμβουλίου Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Περιφέρειας Αγρινίου που εστάλη στο πολιτικό γραφείο του κ. Σαλμά, στις 12 Νοεμβρίου 2019 υπεβλήθη αναφορά προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα σχετικά με τα αιτήματα, τη στελέχωση, τη συντήρηση, την οργάνωση και την αναβάθμιση του Δικαστικού Μεγάρου Αγρινίου.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης απάντησε με το υπ. αριθμ. 232/2019/27-01-2020 έγγραφό του περιληπτικά τα εξής:

1. Αναμένεται προσεχώς να ξεκινήσει η διαγωνιστική διαδικασία του έργου με τίτλο «Ολοκληρωμένο σύστημα Διαχείρισης Δικαστικών Υποθέσεων για την Πολιτική και Ποινική Διαδικασία – Β’ φάση» προϋπολογισμού 19.418.928,12€. Η Β’ φάση θα καλύψει το σύνολο όλων των βαθμίδων της πολιτικής και ποινικής διαδικασίας των δικαστηρίων και εισαγγελιών της χώρας και θα έχει βασικούς στόχους:

Α. την εισαγωγή ομογενοποιημένου πληροφοριακού περιβάλλοντος για τα ελληνικά δικαστήρια με σκοπό την αναβάθμιση της ποιότητας και την ταχύτητα απονομής δικαιοσύνης μέσω ενιαίου κεντρικού συστήματος


Β. την εξασφάλιση των προϋποθέσεων διαλειτουργικότητας με τα συστήματα άλλων φορέων του Δημοσίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

2. Στο πλαίσιο της υπ αριθμ. 9542/2019/12-06-2019 Απόφασης του Δ.Σ. του ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ. εγκρίθηκε το έργο «Επισκευή, συντήρηση και εκσυγχρονισμός κτιρίου και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων του Δικαστικού Μεγάρου Αγρινίου» , ύψους 1.215.000€. Για την εκτέλεση του ανωτέρω έργου, Αναθέτουσα και Προϊσταμένη Αρχή είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Αιτ/νίας και Διευθύνουσα Υπηρεσία το Τμήμα Δομών Περιβάλλοντος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Αιτ/νίας.

3. Για την επίσπευση και ολοκλήρωση των προσλήψεων δικαστικών υπαλλήλων μέσω προκηρύξεων του ΑΣΕΠ ( προκήρυξη 1Κ/2017) έχουν ήδη αναλάβει υπηρεσία πέντε υπάλληλοι ενώ μια θέση που δεν πληρώθηκε λόγω μη αποδοχής της θέσης από τον επιτυχόντα θα ζητηθεί από τον ΑΣΕΠ να αντικατασταθεί από έτερο διοριστέο. Επιπλέον, με προκήρυξη που θα εκδοθεί από τον ΟΑΕΔ, θα πληρωθεί μία οργανική θέση του κλάδου Γραμματέων του Πρωτοδικείου Αγρινίου. Τέλος, για τον κλάδο ΥΕ Φυλάκων δεν έχει συσταθεί ακόμα ανάλογη οργανική θέση.

4. Αναφορικά με την βαθμολογική εξέλιξη των δικαστικών υπαλλήλων έχουν ήδη αποσταλεί προς το Υπηρεσιακό Συμβούλιο σχετικά ερωτήματα και έχουν εκδοθεί οι σχετικές πράξεις προαγωγής.

Ο καταθέτων την αναφορά βουλευτής
Μάριος Σαλμάς
Βουλευτής Ν. Αιτωλοακαρνανίας – Νέα Δημοκρατία

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button