Δυτική Ελλάδα

Η υποβάθμιση των Μονάδων της Αιτωλ/νίας στη συνάντηση Καραγκούνη με την Ένωση Στρατιωτικών

stratiotikoi-karagounis

Η Ένωση Στρατιωτικών της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας  στο πλαίσιο ενημέρωσης και έναρξης συνεργασίας με τοπικούς φορείς, για την ανάδειξη – επίλυση προβλημάτων των εν ενεργεία στρατιωτικών Αιτωλοακαρνανίας, είχε επίσημη συνάντηση με τoν Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Κώστα Καραγκούνη.
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Απ. Λεμονιάς, συνοδευόμενος από τον Γ. Γραμματέα κ. Κων/νο Παπασταύρο  και το μέλος του Δ.Σ. κ. Χονδρογιάννη Βασίλειο, εξέθεσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι στρατιωτικοί της Αιτωλ/νίας, με σημαντικότερα την υποβάθμιση ή παύση λειτουργίας των Μονάδων της Αιτωλ/νίας και το θέμα των Διοδίων της Ιονίας οδού – υποθαλάσσιας σήραγγας Ακτίου.

Στο θέμα των Μονάδων, τονίστηκε ότι η Ένωση δεν έχει αρμοδιότητα και δεν πρόκειται ποτέ να κρίνει αποφάσεις που λαμβάνονται στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Οφείλει όμως να επισημάνει ότι εάν πρόκειται να πραγματοποιηθούν μεγάλες αλλαγές στην δομή των Μονάδων της περιοχής, με αποτέλεσμα να μετατεθεί προσωπικό, θα πρέπει να υπάρχει διάστημα ενός χρόνου μεταξύ απόφασης και υλοποίησης, προκειμένου οι στρατιωτικοί να έχουν το δικαίωμα υποβολής εντύπου μεταθέσεων και παράλληλα να τακτοποιήσουν οικογενειακά – προσωπικά θέματα που τους απασχολούν.
Ο κ. Καραγκούνης από πλευράς του, μας διαβεβαίωσε ότι άμεσα θα υποβάλλει σχετική ερώτηση στη Βουλή και για τα δύο θέματα και θα σταθεί αρωγός των προσπαθειών των στρατιωτικών.
Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς
“Η συνάντηση έλαβε χώρα μέσα σε πολύ καλό κλίμα, πραγματοποιήθηκε εποικοδομητικός διάλογος και υπήρξε η αμοιβαία διαβεβαίωση και από τις δύο πλευρές για επικοινωνία και εκ’ νέου συναντήσεις ώστε να υπάρξουν λύσεις στα υφιστάμενα, αλλά και μελλοντικά προβλήματα που θα προκύψουν.”, καταλήγει η ανακοίνωση του Δ.Σ. της Ένωσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button