ΕξελίξειςΠολιτική

Γ. Δημαράς:«Η τρικομματική κυβέρνηση, τρικομματικώς παραπαίει»

po-dimaras-agrinio 2Στο πλαίσιο της περιοδείας του, ενόψει και του συνεδρίου που θα γίνει το Σεπτέμβριο,  ο πρόεδρος του Πανελληνίου Άρματος Πολιτών και βουλευτής της Β’ Αθήνας κ. Γιάννης Δημαράς, βρέθηκε στο Αγρίνιο όπου και παραχώρησε, σήμερα το πρωί, συνέντευξη τύπου. Συνοδεύονταν δε από τον κ. Φώτη Γιοβάνο, πολιτευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, τον κ. Αντώνη Λεχουρίτη, υπεύθυνο του Άρματος Πολιτών για την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, αλλά και τον κ. Γιώργο Χατζηαθανασίου, υπεύθυνο οργανωτικού της ΚΟΕΣ.

Ο κ. Δημαράς ξεκίνησε κάνοντας νύξη πάνω στο θέμα της αδειοδότησης των καναλιών, ενώ μίλησε για «σύνδεση» των ΜΜΕ με το πολιτικό σύστημα. «Τα μεγάλα κανάλια υπονομεύουν τη λειτουργία της δημοκρατίας. Ξαφνικά ακούω να επανέρχεται ένα θέμα που έχω θέσει από το ‘90 και έχει να κάνει με την αδειοδότηση και νομιμοποίηση των ιδιωτικών καναλιών. Αυτή η υποκρισία πρέπει να τελειώνει. Υπάρχει η πολιτική βούληση για να απαγκιστρωθεί το πολιτικό σύστημα από τους έχοντες και κατέχοντες;  Μέσα, προμήθειες και άλλα τινά και να προχωρήσει μία εξυγίανσή του;» σχολίασε ο ίδιος.

po-dimaras-agrinio 1

Εκτενή αναφορά έκανε μάλιστα και για τον νέο αντιρατσιστικό νόμο, τονίζοντας πως οι ίδιοι οι βουλευτές που θα κληθούν να τον ψηφίσουν, προς το παρόν τουλάχιστον, δεν γνωρίζουν τι αυτός προβλέπει ακριβώς και ποιες θα είναι οι αλλαγές στον ήδη υπάρχων νόμο:
«Διαπιστώνουμε όλοι ότι η τρικομματική κυβέρνηση, τρικομματικώς παραπαίει. Οι χθεσινές δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών μετά την συνεδρίαση, ήταν καταλυτικές για την επισήμανση αυτή. Αυτό που κατά κάποιον τρόπο θεωρώ προσβλητικό, είναι ότι ενώ οι δύο άλλοι πολιτικοί αρχηγοί διατύπωσαν την ένστασή τους δημόσια, όποιο περιεχόμενο κι αν είχε αυτή, ο κ. Σαμαράς δεν έκανε δήλωση. Παρατηρώ μόνο πως ο κ. Βενιζέλος είπε πως αν η κυβέρνηση δεν καταθέσει το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, θα το καταθέσει το ΠΑΣΟΚ. Και έχουν την κοινοβουλευτική δυνατότητα να το κάνουν. Είπε μάλιστα πως αυτό πρέπει να γίνει γρήγορα για να τύχει της πλειοψηφίας των βουλευτών του Ελληνικού κοινοβουλίου. Αναρωτιέμαι αν είναι βέβαιος ότι το σύνολο της ολομέλειας θα το υπερψηφίσει… Είπε όμως πως δεν μπορεί να υπάρξει και κυβέρνηση, αν δεν έχει τη στήριξη της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας. Αναρωτιέμαι λοιπόν, αν έρθει η ώρα να κατατεθεί και δεν τύχει της πλειοψηφίας του Ελληνικού κοινοβουλίου, γιατί ενστάσεις υπάρχουν, τότε τι θα γίνει; Θα έχουμε μια κυβέρνηση που δεν θα έχει την εμπιστοσύνη του Ελληνικού κοινοβουλίου. Δηλαδή η απάντηση είναι μία: εκλογές. Αυτό έχουν στο μυαλό τους; Όπως και να χει ας δούμε αυτό το νομοσχέδιο γιατί το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, δεν είναι γνωστό στους Έλληνες βουλευτές. Κανένας εξ’ υμών δεν γνωρίζει τι ακριβώς περιέχει. Τι συμπληρώνει στην υπάρχουσα νομοθεσία.  Είμαι περίεργος να δω όταν συναντηθεί η ολομέλεια, αν τα όσα ειπώθηκαν στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών και να ακούσω και την άποψη όσων το υπερασπίστηκαν χωρίς να το γνωρίζουν. Εγώ τουλάχιστον δεν το γνωρίζω και περιμένω να δω ποιο είναι το νομικό οπλοστάσιο για παραβατικές, αντιδημοκρατικές πράξεις και ενέργειες και τι συμπληρώνει αυτό», τόνισε ο κ. Δημαράς μεταξύ άλλων.

Ο κ. Δημαράς χαρακτήρισε την πολιτική περίοδο την οποία διανύει η χώρα, καθαρά επικοινωνιακή, ενώ και με την επί χρόνια πορεία του στα δημοσιογραφικά, εξήγησε πως τα Μ.Μ.Ε, χρησιμοποιούνται για να αποπροσανατολίσουν τον λαό από τα μεγάλα του και δυσεπίλυτα προβλήματα. Σε ερώτηση σχετική με τις επικείμενες Γερμανικές εκλογές, ο κ. Δημαράς, απάντησε πως είναι πολιτική ανάγκη να μην πάμε σε εκλογές πριν τις Γερμανικές, καθώς το αποτέλεσμα τους, μπορεί να δημιουργήσουν προϋποθέσεις εξελίξεων και στην Ελλάδα. Σχετικά με τη συνεργασία του με το κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και των Π. Καμένο, ο κ. Δημαράς, μίλησε για μια συνεργασία «χωρίς ηγεμονισμούς και χωρίς προσπάθειες καπελωμάτων και από τις δύο πλευρές», ενώ για τη νέα προεκλογική περίοδο, τόνισε πως η παράταξη είναι ανοιχτή σε συζήτηση με τις αντιμημονιακές δυνάμεις: «Με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, καθίσαμε και βρήκαμε σημεία διαφοράς και σύγκλισης μεταξύ μας. Εάν περάσουμε σε μια νέα φάση προεκλογικής αντιπαλότητας θα συζητήσουμε με όλες εκείνες τις αντιμηνομιακές δυνάμεις κάτι που το έχουμε ήδη επιχειρήσει, επί τη βάση αρχών πριν από τις εκλογές με τη δέσμευση ότι η συμφωνία αυτή θα τηρηθεί και μετά τις εκλογές. Είμαστε ανοιχτοί και καθαροί στην πολιτική συμπεριφορά μας. Το τηρήσαμε και θα συνεχίσουμε να το τηρούμε. Ελπίζω ότι στην επόμενη φάση και με δεδομένες τις δημοσκοπήσεις που υπάρχουν και την κατρακύλα των δύο μεγάλων πρώην κομμάτων, υπάρχει μεγάλη μερίδα του Ελληνικού λαού που περιμένει μια συγκροτημένη πρόταση για να προχωρήσει στο επόμενο βήμα που θα είναι πρώτον η προσπάθεια απεγκλωβισμού από το μνημόνιο και δεύτερον η ενίσχυση της λειτουργίας της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας…»

Συνάντηση Δημαρά στο ΕΚ Ναυπακτίας

Xθες  Δευτέρα 27 Μαΐου 2013 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του προεδρείου του Ε.Κ.Ν.Δ. με τον πρόεδρο του «Πανελληνίου Άρματος Πολιτών» κ. Γιάννη Δημαρά στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης το Εργατικό Κέντρο ανέπτυξε στον κ. Γιάννη Δημαρά όλα τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι της περιοχής μας.

Το Ε.Κ.Ν.Δ. δίνοντας έμφαση στις σοβαρότατες αρνητικές συνέπειες από τις φημολογούμενες καταργήσεις των υφιστάμενων υπηρεσιών ΙΚΑ, Επιθεώρησης Εργασίας και ΟΑΕΔ στο όνομα της Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ζήτησε από τον κ. Δημαρά την παρέμβασή του. Ο κ. Δημαράς επισκέφτηκε το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Εργατικού Κέντρου, για το οποίο εξέφρασε την ικανοποίησή του. Ο πρόεδρος του «Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών» άκουσε με ενδιαφέρον και προσοχή τα αιτήματα του Ε.Κ.Ν.Δ. και εξέφρασε την κατανόηση και συμπαράστασή του στα αιτήματα αυτά.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button