Η θέση των Σωματείων των εργαζομένων για την κατάργηση των Νομικών Προσώπων των δήμων

Τα Σωματεία εργαζομένων ΟΤΑ «Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ νομού Αιτωλοακαρνανίας» και «Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου» παραστάθηκαν κατά την συνεδρίαση της 23ης Οκτωβρίου 2023 του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου, στη συζήτηση με θέμα την αίτηση εξαίρεσης από την υποχρεωτική κατάργηση και μεταφορά στο Δήμο των Νομικών Προσώπων του.

Στην συνεδρίαση παρουσιάστηκε από τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Αιτωλοακαρνανίας και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ ΟΤΑ, Θύμιο Κομματά η πάγια θέση των Σωματείων και της Ομοσπονδίας περί κατάργησης και μεταφοράς των Ν.Π. στους Δήμους έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητά τους και η απρόσκοπτη παροχή των δημόσιων υπηρεσιών τους, με παράλληλη εξασφάλιση όλων των εργαζομένων που εντάσσονται στην δύναμή τους.


Η Δημοτική Αρχή δεσμεύτηκε στην επανεξέταση και επαναφορά του θέματος στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο, μετά την διαβούλευση του με τους εργαζομένους των Νομικών Προσώπων και την έκφραση της βούλησή τους.

«Ως εργαζόμενοι στους ΟΤΑ έχοντας συναίσθηση του Δημόσιου Λειτουργήματος μας, δεσμευόμαστε ότι θα καταθέσουμε τεκμηριωμένα όπως πάντα τις προτάσεις μας και θα είμαστε αρωγοί στην όποια θετική πρόταση και προοπτική», καταλήγει η κοινή ανακοίνωση των δυο Σωματείων.

Χορηγούμενη
Share
Published by
PressRoom
Tags: δήμος Αγρινίου εργαζόμενοι ΟΤΑ Θύμιος Κομματάς Νομικά Πρόσωπα