Η «θεωρία του καμένου τοστ» που μπορεί να σώσει κάποιον από την καταστροφή
Η «θεωρία του καμένου τοστ» και το πώς μπορούμε να γλυτώσουμε από κάτι κακό που ίσως να μας συνέβαινε
Μπορεί συνήθως άμα φτιάξουμε ένα τοστ – ειδικά το πρωί – και τύχει να μας καεί να δυσανασχετήσουμε που θα χάσουμε χρόνο για να φτιάξουμε ένα δεύτερο, όμως, η Καρίσμα Φερνάντεθ, ραδιοφωνική παραγωγός στο Ντουμπάι, έχει αντίθετη άποψη και την ανέλυσε μέσα από βίντεο στο TikTok που έγινε viral.
Σύμφωνα λοιπόν με τη λεγόμενη «θεωρία του καμένου τοστ» αυτά τα λεπτά καθυστέρησης μπορεί να σταθούν αρκετά για να μας γλυτώσουν από κάτι κακό που θα μπορούσε να μας τύχει στον δρόμο. Αναλυτικότερα η ίδια είπε χαρακτηριστικά στο βίντεο που ανέβασε στο TikTok και μετρά – σύμφωνα με την express.co.uk – περισσότερα από 80.000 views:
«Κάπου άκουσα ότι αν φτιάξετε τοστ το πρωί, ετοιμάζεστε να φύγετε για δουλειά και το τοστ καεί, καθυστερείτε μερικά λεπτά και στενοχωριέστε γιατί είναι μια ταλαιπωρία.
Αλλά η θεωρία λέει ει ότι αυτά τα επιπλέον λίγα λεπτά μπορεί να σας γλύτωσαν από μια καταστροφή που θα μπορούσε να σας συμβεί έξω στους δρόμους ή ενδεχομένως να σας έδωσαν τώρα την ευκαιρία να γνωρίσετε κάποιον ή να ζήσετε μια διαφορετική εμπειρία που θα μπορούσε να αλλάξει την πορεία σας, την ημέρα, πιθανώς τη ζωή σας και όλα αυτά ακριβώς λόγω της καθυστέρησης αυτών των πέντε λεπτών», υποστήριξε αρχικά η Καρίσμα Φερνάντεθ.
Κατέληξε δε στο συμπέρασμα πως ό,τι συμβαίνει μετά, συμβαίνει «για το καλύτερο» και πολλοί χρήστες του TikTok δείχνουν να συμφωνούν. Μάλιστα, ένας χρήστης σχολίασε: «Ζήστε πάντα με το μότο ότι “όλα μα όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο”».
@heykarish The burnt toast theory 🍞. FULL LINK IN BIO #LifeLessons #Fate #Gratitude #burnttoast #heykarish #positivity ♬ original sound – Karishma Fernandez
Ωστόσο, δεν έλειψαν και οι χρήστες που υποστήριξαν ότι υπάρχει και η άλλη πλευρά του νομίσματος. «Δυστυχώς λειτουργεί και αντίστροφα. Η καθυστέρηση του καμένου τοστ μπορεί να σας προκαλέσει μια καταστροφή», σχολίασε ένας χρήστης, ενώ ένας άλλος επεσήμανε: «Αυτή δεν είναι θεωρία, αλλά δεισιδαιμονία».