Δυτική Ελλάδα

Η τελική προθεσμία για το Ε9 -Πότε θα πληρώσουμε τον φόρο εισοδήματος

koi-dilosiΣτο τέλος Ιουλίου θα πρέπει οι φορολογούμενοι να καταβάλλουν την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος, ακόμη και αν η υποβολή της δήλωσης γίνει μετά την 30η Ιουνίου.

Η υφιστάμενη νομοθεσία, προβλέπει ότι για βεβαίωση φόρου που γίνεται μέσα στον Ιούλιο, η πρώτη δόση του φόρου θα πρέπει να πληρωθεί μέχρι το τέλος Αυγούστου, η δεύτερη μέχρι το τέλος Οκτωβρίου και η τρίτη μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου.

Ωστόσο, με τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών, ο νόμος αλλάζει και η πρώτη δόση θα πρέπει να πληρωθεί από όλους υποχρεωτικά τον Ιούλιο και οι επόμενες δύο μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου και το τέλος Νοεμβρίου αντίστοιχα.

Με την ίδια τροπολογία, κατοχυρώθηκε νομοθετικά και η παράταση στην προθεσμία υποβολής των δηλώσεων Ε9. Η παράταση, είχε ανακοινωθεί με δελτίο τύπου απο το υπουργείο Οικονομικών αλλά δεν είχε κατοχυρωθεί νομικά. Πλέον ορίζεται με την τροπολογία ότι οι δηλώσεις Ε9 θα μπορούν να υποβάλλονται εμπρόθεσμα μέχρι και τις 14 Ιουλίου.

Ειδικότερα, με την τροπολογία ορίζεται ότι:

-καταληκτικός χρόνος εξόφλησης της πρώτης δόσης φόρους για το οικονομικό έτος 2014 είναι η 31η Ιουλίου 2014.

-οι δύο επόμενες δόσεις θα καταβληθούν την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Σεπτεμβρίου και του Νοεμβρίου 2014. Σε περίπτωση όμως που το συνολικό ποσό της οφειλής είναι μέχρι 300 ευρώ, αυτό εξοφλείται μέχρι 29 Αυγούστου 2014.

-παρατείνεται μέχρι και την 14η Ιουλίου 2014 η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των δηλώσεων ακινήτων έτους 2014 αναφορικά με την απεικόνιση της περιουσιακής κατάστασης φορολογουμένων κατά την 1ηΙανουαρίου 2014. Η ημερομηνία έληγε την 30 Μαΐου.

 naftemporiki.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button