Παναιτωλικος

Η «τάξη» του 1994

1617575Οι Λόπες, Κλέσιο, Ρόσα ξεκίνησαν για πρώτη φορά στο αρχικό σχήμα του Παναιτωλικού και το Match Review του gazzetta.gr εξηγεί πως συνέβαλαν στην αγωνιστική ανάταση των «κυανοκίτρινων».

Λίγο πριν την έναρξη του αγώνα του Παναιτωλικού με τον Ατρόμητο και βλέποντας τις δύο ενδεκάδες, δεν ξαφνιάζεσαι. Κατά τα 10/11 οι «γνωστοί» για τους γηπεδούχους, plus τον Λόπες που για πρώτη φορά ξεκίνησε στο αρχικό σχήμα. Το αναμενόμενο πάνω-κάτω. Αρχίζει λοιπόν το παιχνίδι και με την πάροδο του χρόνου εύλογα αναρωτιέσαι. «Βρε λες όλοι αυτοί να έχουν δίδυμους αδερφούς;». Η εμφάνιση των «κυανοκίτρινων» σε σχέση με τα παλαιότερα παιχνίδια τους ήταν… η ημέρα (την Κυριακή), με την… νύχτα (σε πολλά άλλα φετινά ματς). Χωρίς αλλαγές.


Οι ίδιοι ουσιαστικά ποδοσφαιριστές.

Αυτόματα το credit πάει στην άκρη του πάγκου και το πιστώνεται ο Μάκης Χάβος. Οχι επειδή είναι «μάγος», αλλά γιατί σε διάστημα περίπου 15 ημερών άλλαξε την ψυχολογία όλων στα αποδυτήρια. Τέρμα πια οι φωνές, η εμμονή στην άμυνα κτλ….«Τώρα θα παίξουμε μπάλα». Αλλωστε το ρόστερ διαθέτει πολλούς και ποιοτικούς παίκτες, που δεν πρέπει να αναλώνονται μόνο σε ανασταλτικά καθήκοντα. Είναι σε θέση να βάλουν τη μπάλα κάτω, να δημιουργήσουν, να φτιάξουν φάσεις και να παίξουν καλό ποδόσφαιρο.

Επ΄ευκαιρία λοιπόν της κυριακάτικης εμφάνισης, όπου η τριάδα των Ρόσα, Κλέσιο, Λόπεζ έκανε… άνω-κάτω των Ατρόμητο, ας δούμε τι προσφέρει ο κάθε ένας. Ο τελευταίος είναι μια χαρά παίκτης, αλλά και φυσικά δεν πιστώνεται μόνος του όλη αυτή την «αναγέννηση». Η οποία είναι απόρροια συνολικής δουλειάς. Σίγουρα με το «καλημέρα» έδειξε πως είναι ένα «10αρι» ολκής. Μοίρασε σωστά μπάλα, συντηρούσε τον ρυθμό και το κυριότερο, «έβγαλε» 68 λεπτά συμμετοχής με την ομάδα του να επιτίθεται συνεχώς άρα να έχει κατοχή, με μόλις μηδέν λάθη. Ναι, ο Αργεντινός αν και οργάνωνε υποδειγματικά, δεν «πούλησε» έστω μία μπάλα.

Πάμε στον Κλέσιο. Σε ακόμη ένα παιχνίδι εκμεταλλεύτηκε την ταχύτητά του. Αλλά με μία διαφορά. Με την παρουσία τόσο του Λόπες όσο και του Ρόσα στο αρχικό σχήμα, πλέον δεν χρειάζεται να γυρνά πίσω για να παίρνει μπάλα ή να βοηθά στο δημιουργικό σκέλος. Επαιζε στον «ασβέστη», πολλές φορές τον είδαμε δεύτερο φορ, ενώ παράλληλα όταν τραβιέται στα άκρα μπορεί να «απομονώσει» τον αντίπαλο μπακ και να παίξει στο «ένα εναντίον ενός». Που είναι και το μεγάλο του «όπλο».

Κλείνοντας αφήσαμε τον Ρόσα. Ο Βραζιλιάνος έχει ξαναπαίξει στα άκρα, αλλά  όχι για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα με «δεκάρι» δίπλα του, αλλά με τρία «εξαρο-οκτόρια» και περισσότερο σε σύστημα 4-3-3. Με βάση την εικόνα της Κυριακής, πλέον βάζει «δύσκολα» στον Μάκη Χάβο. Που είναι καλύτερος; Στο «10» ή στο «φτερό»; Απελευθερωμένος από τον άξονα όπου υπήρχε πλέον ο Λόπες, είχε στο μυαλό του μόνο του να πλαγιοκοπήσει και κάπως έτσι προήλθε το πρώτο γκολ. Ξέχωρα από το ότι μπόρεσε να ξεδιπλώσει πιο άνετα το ταλέντο του και πολλές φορές «χόρεψε» τους αντιπάλους του.

Ηστατιστική υπηρεσία κατέγραψε για τους τρεις στο ματς με τον Ατρόμητο μία ασίστ, ένα δοκάρι, 20 σωστές επιθετικές πάσες (οι φιλοξενούμενοι είχαν μαζί 48) και έξι τελικές εκ των οποίων οι τέσσερις μέσα από την αντίπαλη περιοχή. Στην πρώτη τους συνύπαρξη στο αρχικό σχήμα των «κυανοκίτρινων». Για την ιστορία όλοι τους «τρέχουν» μόλις τα 23 τους έτη, καθώς έχουν γεννηθεί το 1994.

Επιμέλεια: Γιώργος Ντυμένος

gazzetta.gr

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
pap tsalafouti cake 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button