Δυτική Ελλάδα

Η «Συμπολιτεία Ξηρομεριτών» συμπαραστέκεται στους απεργούς του "Αστερία"

koi-apergia-asterias2Η δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στο δήμο Ξηρομέρου  εκφράζει με ανακοίνωσή της την συμπαράστασή της  στους εργαζομένους  της εταιρίας ιχθυοκαλλιεργειών «Αστερίας» που απεργούν ζητώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

 “Η «Συμπολιτεία Ξηρομεριτών» συμπαρίσταται στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στις Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες της περιοχής μας και πιστεύουμε ότι με ενότητα και με τη συμπαράσταση των κατοίκων και των φορέων θα δικαιωθεί.
Συμφωνούμε απόλυτα με τα αιτήματα των απεργών: 1) Για πληρωμή της μισθοδοσίας στην ώρα της. Είναι θέμα αξιοπρέπειας οι εργαζόμενοι να μην ζητιανεύουν την πληρωμή της εργασίας των 2) Για έναρξη καταβολής και χορήγηση βεβαίωσης οφειλής των δεδουλευμένων.
Χαιρετίσουμε την απόφαση των εργαζομένων να εγγραφούν στο σωματείο Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών και καλούμε και τους εργαζόμενους στις άλλες ιχθυοκαλλιέργειες να πράξουν το ίδιο.
Προτρέπουμε την ιδιοκτησία να σκύψει με σεβασμό και να λύσει άμεσα τα δίκαια αιτήματα σας και από κάθε αρμόδια αρχή να παρέμβει αποφασιστικά προκειμένου να τερματισθεί η εργοδοτική ασυδοσία στο χώρο σας.
Τέλος καλούμε τους κατοίκους και τους φορείς της περιοχής μας να σας συμπαρασταθούν για τη δικαίωση του αγώνα σας.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close