Άποψη

Η «Συμμετοχή» για τις εκλογές αντιπροσώπων στο 17ο συνέδριο ΟΛΜΕ-Το ψηφοδέλτιο

koi-olme-synedrioΓιατί τρίτη φορά εκλογές φέτος;

Στις 6 Μαϊου ψηφίζουμε για αντιπροσώπους στο συνέδριο της ΟΛΜΕ, το ανώτατο συνδικαλιστικό όργανο του κλάδου μας. Οι εκλογές ΠΥΣΔΕ, ΑΠΥΣΔΕ, ΚΥΣΔΕ αφορούσαν διοικητική εκπροσώπηση και οι εκλογές ΕΛΜΕ αντίστοιχα τους αντιπροσώπους στο αντίστοιχο τοπικό συνδικαλιστικό όργανο, την Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας.

Γιατί οι εκλογές της 6η Μαϊου είναι οι πιο σημαντικές.

Για λόγους αρχής πιστεύουμε ότι η συχνή πραγματοποίηση εκλογών πέρα από υπερβολική δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα του κλάδου και πρέπει να υπάρξει πρόβλεψη στο καταστατικό τόσο της ΕΛΜΕ όσο και της ΟΛΜΕ.

Σίγουρα οι εκλογές της ερχόμενης Τετάρτης είναι αρκετά σημαντικές, γιατί θα καθορίσουν τον αριθμό συνέδρων στο συνέδριο της ΟΛΜΕ. Αυτοί θα εκλέξουν τα κεντρικά όργανα του σωματείου και θα συμβάλλουν στην διαμόρφωση των θέσεων και της στρατηγικής τους για το επόμενο διάστημα. Δυστυχώς οι πολλές εκλογές “κουράζουν” αρκετούς συναδέλφους και θα πρέπει να το δούμε στο μέλλον πως μπορεί αυτό να διορθωθεί, δεν πρέπει όμως να υποτιμήσουμε τις εκλογές της Τετάρτης, γιατί όσοι περισσότεροι ψηφίσουμε, τόσο περισσότερους συνέδρους από Αιτωλοακαρνανία θα εκλέξουμε. Η συμμετοχή στις εκλογές άλλωστε είναι δωρεάν, για όσους ψήφισαν στις αντίστοιχες του Δεκεμβρίου.

Ενεργός ο ρόλος της “Συμμετοχής” στη δημιουργία Πανελλαδικής Ανεξάρτητης Ενωτικής Κίνησης

Η “Συμμετοχή” είχε ενεργό ρόλο στην συνδιαμόρφωση κοινής πρότασης με άλλες πέντε ανεξάρτητες παρατάξεις από όλη την Ελλάδα από όλα τα μήκη και πλάτη της Ελλάδας (Σέρρες, Πιερία, Μαγνησία, Βοιωτία, Χανιά). Έχοντας στις τάξεις τους συναδέλφους με συνδικαλιστική, επιστημονική και κοινωνική  προσφορά στον τόπο τους, επιδιώκουμε μαζί με αυτούς να εκλέξουμε συνέδρους που θα μεταφέρουν αυτούσια την ανεξάρτητη φωνή των συναδέλφων στο συνέδριο της ΟΛΜΕ χωρίς πολιτικά ή κομματικά διλήμματα ή περιορισμούς. Οι γενικές θέσεις μας αποτυπώνονται στην ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε πρόσφατα των Ανεξάρτητων Ενωτικών Κινήσεων στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://anexartitoikathigites.blogspot.gr/.

Γιατί να επιλέξω ξανά την “Συμμετοχή”

Η “Συμμετοχή” στα δύο χρόνια ζωής της έχει δώσει δείγματα γραφής τόσο με τον ενεργό ρόλο της στο Δ.Σ. της Β ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας, όσο και με δράσεις που στοχεύουν στην απευθείας καταγραφή και έκφραση της πραγματικής άποψης των συναδέλφων. Πιστεύουμε πια, ότι είναι επιτακτική η ανάγκη, να αλλάξει η στόχευση του κλάδου μας σε πραγματοποιήσιμες και όχι σε ουτοπικές μαξιμαλιστικές διεκδικήσεις

Παράλληλα επιλέγοντας “Συμμετοχή”, διασφαλίζουμε ότι οι σύνεδροι που θα εκλεγούν από αυτή δεν θα φέρουν περιορισμούς πολιτικούς ή κομματικούς στην έκφραση τους και θα ενισχύσεις έτσι την Πανελλαδική Σύμπραξη των Ανεξάρτητων Ενωτικών Κινήσεων δηλαδή την ανεξάρτητη φωνή συνέδρων στο συνέδριο της ΟΛΜΕ.

Το συνέδριο αυτό για εμάς δεν είναι χώρος διεξαγωγής πολιτικής συζήτησης αλλά χώρος όπου θα πρέπει να ακουστούν και να συζητηθούν τα θέλω, οι φόβοι και οι ανησυχίες του απλού μαχόμενου εκπαιδευτικού της τάξης.

Το ψηφοδέλτιο της Συμμετοχής

Αθανασιά Ελένη Μουσικό Σχολείο Αγρινίου
Αθανίτης Ανδρέας Σ.Δ.Ε. Αγρινίου
Γεωργίου Ειρήνη 2ο ΕΠΑΛ Αγρινίου
Καρανίκας Σωτήρης 6ο Γυμνάσιο Αγρινίου
Καρέτσου Σπυριδούλα 6ο ΓΕΛ Αγρινίου
Κομπορόζος Γεώργιος 7ο Γυμνάσιο Αγρινίου
Κουκούλης Κωνσταντίνος                       Μουσικό Σχολείο Αγρινίου
Κουμπαρούλης                        Γεώργιος 2ο ΕΠΑΛ Αγρινίου
Ντούμας Νικόλαος 3ο Γυμνάσιο Αγρινίου
Πελέκη Ελένη 1ο ΓΕΛ Αγρινίου
Σπυρέλη Βάγια Μουσικό Σχολείο Αγρινίου
Υφαντής Ηλίας(Λίνος) Λύκειο Παναιτωλίου
Χαραλάμπους Γεώργιος Μουσικό Σχολείο Αγρινίου
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button