Ροή Ειδήσεων

Η συγκλονιστική μαρτυρία ενός Έλληνα που ζει στη Στοκχόλμη για τον κορωνοϊό

Ένας Έλληνας που ζει στη Στοκχόλμη με κείμενό του που ανάρτησε στο προφίλ του στο Facebook περιγράφει με συγκλονιστικό τρόπο το πως η Σουηδία εμφανίζει στη δημόσια εικόνα της μια πραγματικότητα εντελώς διαφορετικό από αυτό που συμβαίνει στη χώρα.

Πρόκειται για μια προσωπική μαρτυρία ενός ανθρώπου που μολύνθηκε από τον κορωνoϊό και ουσιαστικά αφέθηκε στο το σουηδικό σύστημα υγείας στην τύχη του, χωρίς να εξεταστεί ή να καταγραφεί. Επέζησε, και καταγράφει την εμπειρία του.

«Να είμαι λοιπόν πάλι έξω. Όχι από το νοσοκομείο. Από το σπίτι μου. Δεν είμαι καν ένα καταγεγραμμένο επίσημα περιστατικό για το Σουηδικό κράτος. Είμαι ένας από τους ανώνυμους πασχοντες που είτε επιβιώνουν είτε πεθαίνουν αβοήθητοι στο σπίτι τους. Δύο εβδομάδες μάχη με τον κορωνοιό. Υψηλός πυρετός, βήχας, πόνοι στο σώμα, σπασμοί. 14 μέρες συνεχούς αγωνίας. Δίπλα η Karin σε κάθε δύσκολη στιγμή μου. Κρατούσε το χέρι μου και απoκοιμόταν δίπλα μου. Δύο εβδομάδες που έφτασαν ώστε όποια αγάπη και θαυμασμό είχα για το Σουηδικό κράτος να την εκμηδενίσουν.

Μία χώρα που είναι τυλιγμένη με τον μύθο του κράτους που μάχεται ανά το κόσμο για τις ανθρώπινες άξιες καταδικάζει σε θάνατο οτιδήποτε μπορεί να σταθεί εμπόδιο στην οικονομική του ανάπτυξη»…

Το μήνυμά του αναλυτικά:

Πηγή
hellasjournal.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button