ΠαραπολιτικάΡοή Ειδήσεων

Η smart city και η «ακραία νομιμότητα» για το Πάρκο Αγρινίου

Ίσως να το θυμούνται λίγοι, αλλά στην συνέντευξη που έδωσε ο δήμαρχος Αγρινίου πρόσφατα, για να ανακοινώσει ότι οι μελέτες για το Πάρκο έχουν πάρει όλες τις υπογραφές που απαιτούνται, έκανε λόγο για «ακραία νομιμότητα».

Φυσικά η νομιμότητα μία είναι, δεν υπάρχει ακραία, αλλά αυτό που είπε ήταν σαν εκείνο το παλιό «θα σας ταράξουμε στην νομιμότητα» που είχε πει ο Ηλίας Ηλιού. Μάλλον ήθελε να τονίσει πως ό, τι έγινε ήταν αποτέλεσμα συνεννοήσεων- έως και συμβιβασμών- για να μην ξαναβρεί μπροστά του καμιά αντίδραση για την …ιστορική πέτρα του μαντρότοιχου.

Αυτή η «ακραία νομιμότητα» άλλωστε έκανε να καταγραφούν όλα τα φυτά πάνω από 4 εκατοστά (!) και να καταμετρηθούν 2.314 δέντρα κάθε είδους. ‘Η μάλλον 2.313 συν τα λιγούστρια για οποία τόσες μάχες δόθηκαν! Δικαίως, αφού δημιουργούν ένα ειδικό μικροκλίμα εντός του δάσους , συγγνώμη, εντός του πάρκου…

Το θέμα είναι ότι ο Γιώργος Παπαναστασίου έκανε λόγο για την ένταξη της πόλης πια στον κατάλογο με τις smart cities της Ελλάδας, τις «έξυπνες πόλεις», ενώ ταυτόχρονα είπε πως τελικά επικράτησε το «συντηρητικό σενάριο» για το Πάρκο. Πόλεις του μέλλοντος, έξυπνες και πράσινες πόλεις και συντηρητικά σενάρια, πάντως, δύσκολα συμβιβάζονται.

Για να αλλάξει αληθινά η πόλη θέλει ιδέες και προοδευτικά, τολμηρά σενάρια.

Και είναι απορίας άξιο που τόσοι πολλοί στην πόλη λένε ότι είναι προοδευτικοί αλλά τελικά σπρώχνουν τα πράγματα πάντα προς τα συντηρητικά σενάρια.

η συντακτική αναπλαστική μονάδα

Ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close