Γεγονότα

Η σφαγή των αγριογούρουνων: "36 και σηνεχιζουμεεε…" (φωτο)

koi-agriogourouna2

Tον γύρο του διαδικτύου και ειδικότερα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης κάνουν αυτήν την περίοδο από χρήστες – νεαρούς κυνηγούς κυρίως,   φωτογραφίες από κυνήγια αγριογούρουνου.

Η περίοδος για το συγκεκριμένο κυνήγι έχει ήδη ξεκινήσει από τα μέσα του Οκτωβρίου και χωρίς υπερβολές σε πολλές περιοχές της χώρας διαδραματίζεται μια άνευ προηγουμένου σφαγή. Από αυτές δεν θα μπορούσε να εξαιρεθεί η Αιτωλοακαρνανία, περιοχή με παραδοσιακά μεγάλο αριθμό κυνηγών όπου ορισμένοι πάντως από αυτούς με την συμπεριφορά τους δείχνουν πως δεν έχουν καμιά απολύτως συνείδηση και κανέναν φραγμό, μπροστά στην θέα ενός κοπαδιού των συγκεκριμένων ζώων. “Αυτοί πλακώνουν και κάνουν ολοκληρωτική εκκαθάριση. Από τα μεγάλα, μάνες, μικρά, ότι βρεθεί μπροστά τους εκτελείται. Από την πολύ τύφλα και μίσος για το θήραμα, ουκ ολίγες φορές πυροβολεί ότι νομίζει ότι είναι γουρούνι όπως ο συγκυνηγός. Κατάντια πραγματικά…”, αναφέρει  καταγγελία που έγινε στο agriniopress.gr που συμπληρώνει ακόμη πως “… η λογική είναι  να τα σκοτώσω όλα εγώ για να μην σκοτώσει ο άλλος και για να με πουν μάγκα. Ένα κρέας που σημειωτέον πάει 90% στα σκουπίδια αφού δεν τρώγεται με κανέναν τρόπο παρά μονό στιφάδο αφού είναι πολύ σκληρό.”

Είναι χαρακτηριστικό πως με βάση φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί παρέα κυνηγών από την περιοχή, σκοτώνει ότι βρει μπροστά της, με έναν εξ’αυτών – που έχει και σοβαρή αδυναμία στην ορθογραφία-  να κάνει διαρκείς αναρτήσεις και να καμαρώνει για τον μεγάλο αριθμό αγριογούρουνων που έχει σκοτώσει: 36, 56 και πάει λέγοντας…
Οι φωτογραφίες δείχνουν ένα κανονικό λουτρό αίματος αλλά και μανία εκ μέρους των κυνηγών, επίδειξη και καμιά απολύτως επίγνωση για τις συνέπειες των πράξεων αυτών στα οικοσυστήματα, την ισορροπία στους πληθυσμούς των ζώων κλπ.

koi-agriogourouna1

Να σημειωθεί  ότι κατά την περίοδο του κυνηγιού  αγριογούρουνου , επιτρέπεται να θηρεύονται μέχρι και τέσσερα αγριογούρουνα σε κάθε έξοδο (τόσα δηλαδή μπορεί να σκοτώσει συνολικά μια ομάδα που βγαίνει για κυνήγι την κάθε φορά).

Ερωτώμενος σχετικά ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου του Αγρινίου Γ. Παππάς αυτό που σκέφτεται σχολιάζοντας αρχικά  είναι μήπως “οι κυνηγοί τα παραλένε” (το fb  λέει δεν αντικατοπτρίζει πάντα την πραγματικότητα κλπ ).

Σχετικά με τις φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου είπε ότι βέβαια δεν  έχει υποπέσει κάτι τέτοιο στην αντίληψή του και πως σε κάθε κοινωνική ομάδα δυστυχώς υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις που τη δυσφημούν. “Είμαστε 8-9 χιλιάδες μέλη στην Αιτωλοακαρνανία και είναι κρίμα γιατί αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, μας δυσφημεί μια πολύ μικρή μειοψηφία”, λέει ο κ. Παππάς.

koi-agriogourouna3

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button