Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Η Πολιτεία «φρενάρει» τη διχοτόμηση της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας

Η πρόσφατη επιστολή των τεσσάρων Δήμων, Αγρινίου, Ναυπακτίας, Αμφιλοχίας και Θέρμου προς τον Πρωθυπουργό κ. Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, η οποια συντάσσεται απολύτως με την απόφαση της ΔΙΣ για τη διχοτόμηση της Μητρόπολης Αιτωλίας, φαίνεται πως δεν έφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα

Σε αναβρασμό βρίσκεται η ευρύτερη περιοχή και περιφέρεια του Αγρινίου, καθώς, παρά την πρόσφατη απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος να προβεί στη διχοτόμηση της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, το ζήτημα φαίνεται προς παραπέμπεται αργότερα, τουλάχιστον μετά τις, ενδεχομένως, επικείμενες βουλευτικές εκλογές.


Η πρόσφατη επιστολή των τεσσάρων Δήμων, Αγρινίου, Ναυπακτίας, Αμφιλοχίας και Θέρμου προς τον Πρωθυπουργό κ. Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, η οποια συντάσσεται απολύτως με την απόφαση της ΔΙΣ για τη διχοτόμηση της Μητρόπολης Αιτωλίας, φαίνεται πως δεν έφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα, καθώς η έγκριση της Πολιτείας για τη διχοτόμηση, ένεκα εκλογικών πιέσεων της ευρύτερης περιοχής της Αιτωλοακαρνανίας, πηγαινει τουλάχιστον, μετά τις εκλογές, όποτε αυτές διενεργηθούν.

Το Dogma.gr επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Δήμαρχο της πόλεως Μεσολογγίου, κ. Κωνασταντίνο Λύρο, ο οποίος εξέφρασε την πεποίθησή του ότι δεν θα προχωρήσει η διχοτόμηση, εμμένοντας στην αρχική του τοποθέτηση για την ιερότητα της ιεράς πόλεως.

Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η διχοτόμηση της Μητρόπολης δε γίνευαι να πραγματοποιηθεί με μόνο πληθυσμιακά κριτήρια. Η Ιερά πόλη του Μεσολογγίου, αιώνιο και παγκόσμιο σύμβολο Αγώνος και ηρωισμού, πάντοτε θα πρωτοστατεί και θα αποτελεί εσαεί σὐμβολο αγωνιστικότητος και Ανεξαρτησίας σε όλο τον κόσμο.».

Επιπροσθέτως, ο κ. Λύρος σημείωσε ότι ευελπιστεί και ελπίζει πως δεν θα αλλάξει η παρούσα κατάσταση, που αποδίδει απέναντι στην Ιστορία και στον ιστορικό τόπο την αλήθεια και την πραγματικότητα.

Το Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με πληροφορίες, εν όψει εκλογών, φαινεται να παγώνει το θέμα, συντασσόμενο με τις απόψεις των επιτόπιων πολιτευτών, που επιθυμούν να αναμετρηθούν στις επικείμενες, όποτε αυτές γίνουν, εκλογές, με την ήδη υπάρχουσα και παρούσα πληθυσμιακή και πολειτιακή κατάτμηση και διαμερισματική περιχώρηση των πολιτών.

Βέβαια, το ζήτημα της διχοτόμησης έχει ανακύψει από το 1951, οπόυε και είχε συσταθεί ακόμη και συλλογικός φορέας, που προωθούσε το διαχωρισμό της Μητρόπολης, μια διχοτόμηση που ήρθε στο προσκήνιο μετά την αιφνίδια, προ εξαμήνου, απώλεια από κορωνοϊό, του μακαριστού Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνίας κυρού Κοσμά.

Μένει να φανεί το επόμενο χρονικό διάστημα πόσο σθεναρή και αποφασιστική θα είναι η απόφαση της Πολιτειας προκειμένου να παραμείνει η Μητρόπολη ως έχει, μς τους μνηστήρες, πολιτειακούς και θρησκευτικούς, να είναι πολλοί και, όσο περνάει ο καιρός, να αυξάνονται.

Του Δημητρίου Λυκούδη, θεολόγου – dogma.gr

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Ένα Σχόλιο

  1. Χλευάζουν, κοροϊδεύουν και γελούν σε βάρος της Εκκλησίας, της πόλης μας και των τεσσάρων Δημάρχων οι κάτοικοι της ανίερης πόλης. Μέχρι και τον επόμενο Μητροπολίτη έχουν εκλέξει ήδη. Από την άλλη, μια ανίκανη και διεφθαρμένη Κυβέρνηση για λόγους μικροπολιτικούς και μικροκομματικούς, μήπως χάσει τα ψηφαλάκια στην ανίερη πόλη, περιφρονεί την Εκκλησία και εξαπατά τους πιστούς. Δυστυχώς, τίποτε δεν διορθώνεται σ’ αυτό τον τόπο. Και ο Δήμαρχος της ανίερης πόλης συνεχίζει αλαζονευόμενος τη βλακώδη ρητορική του. Κρίμα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button