ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Συμβολικές κινήσεις αντί Εορτών Εξόδου στο Μεσολόγγι (φωτο)

Ο δήμος Μεσολογγίου ξεκίνησε από σήμερα το πρωί  τον στολισμό της πόλης στο πνεύμα του «σιωπηλού» εορτασμού της Εξόδου του Μεσολογγίου.

Συνεργεία του Δήμου προβαίνουν σε τοποθέτηση των αψίδων ενώ καλλωπίζεται ο Κήπος των Ηρώων και έξω από αυτόν η περιοχή γύρω από το ιστορικό εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής.

Η ανακοίνωση του δήμου αναφέρει:

“Προσανατολισμένοι στο πνεύμα του «σιωπηλού» εορτασμού της Εξόδου του Μεσολογγίου σε συνέχεια της χτεσινής μας ανακοίνωσης ο Δήμος μας από σήμερα το πρωϊ προχωρά σε στολισμό της πόλης.

Ήδη συνεργεία του Δήμου προβαίνουν σε τοποθέτηση των αψίδων ενώ καλλωπίζεται ο Κήπος των Ηρώων και έξω από αυτόν η περιοχή γύρω από το ιστορικό εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής κ.λπ. Οι εργασίες καλλωπισμού και στολισμού θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες ώστε να μεταδοθεί στην πόλη το κλίμα εορτασμού, στο οποίο όλοι πρέπει να συμβάλλουμε.

Συνιστούμε επίσης οι δημότες να αναρτήσουμε όλοι στα μπαλκόνια μας την ελληνική σημαία και να αποδώσουμε την τιμή στους Αθάνατους νεκρούς μας  με όποιο πρόσφορο μέσο συμβάλλει στο πνεύμα του λιτού εορτασμού και πάντα μέσα από τα σπίτια μας.

Τις επόμενες ημέρες ο Δήμος μας έχει σχεδιάσει και κάποιες άλλες συμβολικές πρωτοβουλίες προς την ίδια κατεύθυνση ώστε όλοι μαζί να τιμήσουμε ευλαβικά, αλλά και βάσει των προβλεπόμενων μέτρων κατά του κορωνοϊού, την μνήμη των Αθάνατων προγόνων μας.

Ευχαριστούμε όλους τους πολίτες, αλλά και αιρετούς που μας απέστειλαν τις προτάσεις τους. Ως δημοτική αρχή τις λαμβάνουμε και τις αξιολογούμε έχοντας υπόψη όλες τις παραμέτρους της σημερινής συγκυρίας.

Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε πως και υπό αυτές τις συνθήκες  θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να φτάσουμε το μήνυμα των Εξοδιτών όσο μακρύτερα γίνεται!”

Ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close