Γεγονότα

Η περιπέτεια ενός ταλαιπωρημένου χάσκυ στο Δοκίμι Αγρινίου (φωτο)

koi-lykos-dokimi9

Κινητοποίηση και αναστάτωση προκάλεσε νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι η ανεύρεση ενός ταλαιπωρημένου  σκυλιού στην περιοχή του Δοκιμίου, που  κάτοικοι το πέρασαν για λύκο!

Η αλήθεια είναι πως το τετράποδο, για κάποιον που δεν γνωρίζει,  είχε πολλά από  εκείνα τα χαρακτηριστικά, ώστε  να θεωρηθεί πως πρόκειται για άγριο ζώο.

Συγκεκριμένα κάτοικος του Δοκιμίου, βρήκε μέσα στην αυλή του σπιτιού του το ζώο, που ήταν εξουθενωμένο και τραυματισμένο. Η όψη του όμως, τα χαρακτηριστικά του , τα μάτια του κλπ, εντυπωσίασαν τον κάτοικο του χωριού, που αφού έβγαλε προσεκτικά το ζώο έξω από την αυλή του και του έδωσε λίγο νερό, επιχείρησε να επικοινωνήσει με κάποιον αρμόδιο , πιστεύοντας ότι πολύ πιθανό να πρόκειται για λύκο που συγχωριανός μπορεί να το τραυμάτισε και να το έφερε στο χωριό κλπ.

koi-lykos-dokimi1

Ο κάτοικος επικοινώνησε αρχικά με την Πυροσβεστική, που λανθασμένα του απάντησε να επικοινωνήσει με την Φιλοζωική Οργάνωση, που είναι όμως παντελώς αναρμόδια.

Τελικά, ενημερώθηκε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Φαρμάκης που αμέσως έφτασε στο σημείο και γρήγορα  διαπίστωσε πως πρόκειται για ημίαιμο χάσκυ, ήρεμο και πολύ ταλαιπωρημένο. Ζήτησε μάλιστα να παραμείνει το ζώο για μια μέρα στο σημείο, ώστε να μεταφερθεί αύριο  σε ασφαλές σημείο και συγκεκριμένα στο πρόχειρο ενδιαίτημα  που έχει δημιουργηθεί σε περιοχή της Δ.Ε. Στράτου και που λειτουργεί με ευθύνη του Δήμου και της Φιλοζωϊκής και μιας εθελόντριας.

koi-lykos-dokimi2 koi-lykos-dokimi3 koi-lykos-dokimi4 koi-lykos-dokimi5 koi-lykos-dokimi6 koi-lykos-dokimi7 koi-lykos-dokimi8

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close