ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Η Περιφέρεια θα στηρίξει τους δήμους για τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια

“Βρισκόμαστε δίπλα στους Δήμους με πράξεις, όχι με λόγια”, σημείωσε ο αντιπεριφερειάρχης Λάμπρος Δημητρογιάννης.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, και ύστερα από επερώτηση που υπήρξε, η Περιφερειακή Αρχή ενημέρωσε το σώμα, για τη βούληση της Περιφέρειας να συνδράμει ενεργά τους Δήμους στην εκπόνηση των Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων, όπως ενημέρωσε σε σχετική ανάρτηση ο αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Φυσικών Πόρων και Χωροταξίας, Λάμπρος Δημητρογιάννης

“Ύστερα από μήνες σκληρής δουλειάς, προβήκαμε στην καταγραφή των δεδομένων χωρικού σχεδιασμού στο επίπεδο των Δήμων, αλλά και των Δημοτικών Ενοτήτων ειδικότερα” συμπλήρωσε.

Η ανάρτηση συνεχίζει ως εξής:

“Πλέον, έχουμε στα χέρια μας ένα σημαντικό εργαλείο, που αφορά την εξειδικευμένη μελέτη εκτίμησης του κόστους εκπόνησης των μελετών τοπικών πολεοδομικών σχεδίων και για τους 19 Δήμους, αλλά και για τις 74 Δημοτικές Ενότητες της Περιφέρειας!

Παράλληλα, με τη μελέτη αυτή ιεραρχούνται οι απαραίτητες παρεμβάσεις προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αναπτυξιακές ανάγκες, τα περιβαλλοντικά προβλήματα, τα κοινωνικά προβλήματα γεωγραφικά εστιασμένα και τα ζητήματα του πολεοδομικού σχεδιασμού.

Τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια θα συνοδεύονται από Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, Γεωλογικές Μελέτες και Μελέτες Οριοθέτησης Υδατορεμάτων.

Βρισκόμαστε δίπλα στους Δήμους με πράξεις, όχι με λόγια”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button