Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Η Περιφέρεια στηρίζει το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Φιλοξενίας Ελληνοπαίδων Εξωτερικού

Σε συνεργασία με το τμήμα AHEPA HJ25 Άγ. Ανδρέας

Εκδήλωση στο μνημείο Πιέρ ντε Κουμπερτέν στην Ολυμπία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020, παρουσία του Υφυπουργού Εξωτερικών Κωνσταντίνου Βλάση και του Γ.Γ. Αποδήμου Ελληνισμού Ιωάννη Χρυσουλάκη, για την έναρξη του Εκπαιδευτικού Προγράμματος Φιλοξενίας Ελληνοπαίδων Εξωτερικού ηλικίας 15 – 18 ετών και Φιλελλήνων με την ονομασία «Ακαδημία Ελληνισμού – Επιστροφή στις Ρίζες».

Το πρόγραμμα υλοποιείται από το τμήμα AHEPA HJ25 Άγιος Ανδρέας, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, της ΑΗΕΡΑ Ελλάς και της Daughters of Penelope Global.

Την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Τάκης Παπαδόπουλος, ο οποίος στον χαιρετισμό του τόνισε: «Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας γίνεται αρωγός και ένθερμος υποστηρικτής σε κάθε προσπάθεια ανάδειξης του πολιτισμού μας, της ελληνικής ιστορίας και της πλούσιας και ευλογημένης αυτής γης, με τα εξαιρετικής ποιότητας παραγόμενα προϊόντα.

Δίνεται μία ευκαιρία στην περιοχή μας να αναδείξει τον πολιτιστικό της πλούτο και να γίνει κοινωνός ενός αισιόδοξου μηνύματος επιστροφής στην παράδοση και την πατρίδα. Τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας.

Το ξεκίνημα του προγράμματος γίνεται εδώ στον ιερό τόπο της Ολυμπίας, όπου πριν χιλιάδες χρόνια γεννήθηκε το Ολυμπιακό Ιδεώδες. Εδώ που γεννήθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα που χαρακτηρίζεται ως σύμβολο ιερό και μοναδικό, γιατί συμπυκνώνει την υπέρτατη αξία του αθλητισμού, της ευγενούς άμιλλας, της συναδέλφωσης των λαών και της ειρήνης.
Αυτή την φλόγα οφείλουμε και επιθυμούμε να μεταλαμπαδεύσουμε σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης ως Περιφέρεια. Αυτή η φλόγα μας χαρακτηρίζει.

Στηρίζουμε λοιπόν τη Φλόγα, στηρίζουμε το τόπο μας και καλούμε τα παιδιά των Ελλήνων ομογενών να έρθουν στην Ελλάδα, να έρθουν στην Ηλεία, να έρθουν στην Αχαΐα, να έρθουν στην Αιτωλοακαρνανία και να ζήσουν σε αυτό το ταξίδι γνώσης και διασκέδασης μία αλησμόνητη εμπειρία ζωής»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button