Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Η ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας διένειμε 22.000 μάσκες στους δήμους

Στην διανομή 22.000 μασκών υγείας, προχώρησε άμεσα η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδος (ΠΕΔ Δ.Ε.) συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην υγειονομική θωράκιση των Δήμων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.

Η προμήθεια των εν λόγω μασκών εξασφαλίστηκε από την ΚΕΔΕ στο πλαίσιο της συνεργασίας της με το Υπουργείο Υγείας.

Συνολικά και μέσα από αυτή την συνεργασία θα διανεμηθούν σε επίπεδο Δήμων όλης της χώρας περίπου 300.000 μάσκες μέσω των ΠΕΔ.

Η επιμέρους κατανομή των μασκών πραγματοποιήθηκε με βάση τα επίσημα στοιχεία της ΕΕΤΑΑ για τον αριθμό εργαζομένων των Δήμων στις κοινωνικές δομές τους.

Προτεραιότητα των αρμόδιων Υπουργείων και της ΚΕΔΕ είναι σε πρώτη φάση να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες των εργαζόμενων στο «Βοήθεια στο Σπίτι».

Πλέον αυτών των μασκών η ΚΕΔΕ προχωρά στην προμήθεια επιπλέον 500.000 μασκών και 500.000 γαντιών, με χρήματα του αποθεματικού της, για να καλύψει κι αυτή με τη σειρά της μέρος των αναγκών των Δήμων, βάση πληθυσμιακών κριτηρίων.

Με βάση αυτή την κατανομή στην ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας αντιστοιχούν σε αυτή την φάση 23.120 μάσκες, οι οποίες κατανέμονται στους Δήμους.

Να σημειωθεί ότι η ΠΕΔ ΔΕ από την πρώτη στιγμή της εμφάνισης της επιδημίας του Κορωνοιού, βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία τόσο με το αρμόδιο Υπουργείο Υγείας, όσο και με την ΚΕΔΕ, προκειμένου να εξασφαλίζεται η άμεση ενημέρωση, αλλά και η παροχή υλικών υποστήριξης στους Δήμους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button