ΆποψηΡοή Ειδήσεων

Η παρέμβαση του προέδρου του Ε.Κ. Αγρινίου Γ. Ντουντούμη στη συγκέντρωση του ΚΚΕ

«Με ισχυρό ΚΚΕ παντού να χτίσουμε "ασπίδα", για το σήμερα, ανοίγοντας τον ελπιδοφόρο δρόμο της ανατροπής»

Η παρέμβαση του Γιώργου Ντουντούμη, προέδρου του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου στην εκδήλωση της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου

«Αυτό που επείγει είναι να ενισχυθεί το αγωνιστικό πνεύμα μέσα στην εργατική τάξη. Ό,τι κέρδισε ο λαός, το έκανε όταν πάλεψε ενάντια στους εκμεταλλευτές του και βάδισε μαζί με το ΚΚΕ»


«Σήμερα είναι πλέον ξεκάθαρο, ότι όποια πλευρά των εξελίξεων και αν δούμε όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας βάζουν επιτακτικά το ερώτημα τι πρέπει να γίνει ποια είναι η λύση στα καθημερινά προβλήματα που βιώνουμε εμείς και οι οικογένειές μας, ποια είναι η διέξοδος προς όφελος του λαού.

Γιατί δεν θεωρούμε κανονικότητα να δουλεύουμε χωρίς ωράριο, χωρίς ξεκούραση, με μισθούς που τελειώνουν το πρώτο δεκαήμερο.

Δεν πρόκειται να συνηθίσουμε να είμαστε οι εργαζόμενοι απροστάτευτοι, σε ένα σμπαραλιασμένο δημόσιο σύστημα υγείας. Δεν πρόκειται να δεχθούμε ως κανονικότητα τα εργατικά ατυχήματα που είναι συχνά και στο νομό μας. Δεν ανεχόμαστε να μας ληστεύουν καθημερινά και να μας παίρνουν τα λεφτά μας μέσα από την τσέπη μας τα σούπερ μάρκετ και τα βενζινάδικα, να ξαφρίζουν τις τσέπες μας οι πάροχοι ηλεκτρισμού και οι εταιρίες τηλεπικοινωνιών. Να μην μπορούμε να ζεσταθούμε εμείς και οι οικογένειές μας γιατί το πετρέλαιο είναι πανάκριβο.

Δεν κάνουμε έγκλημα γιατί θέλουμε γιατί θέλουμε να μείνουμε με τις οικογένειές μας σε ένα σπίτι και πρέπει κάθε μήνα να τους πληρώνουμε ένα μισθό.

Η ακρίβεια ροκανίζει καθημερινά το εργατικό – λαϊκό εισόδημα. Όμως, η ακρίβεια και η ενεργειακή φτώχεια τον 21ο αιώνα, δεν είναι φυσικά φαινόμενα, ούτε εισαγόμενα. Έχουν αιτία και ένοχο, είναι η μόνιμη επιδίωξη για το κέρδος των ενεργειακών και γενικότερα των επιχειρηματικών ομίλων, που υπηρετούν με συνέπεια όλες οι μέχρι και τώρα κυβερνήσεις.

Και αυτό ανεξάρτητα από τις όποιες διαφορές και αντιπαραθέσεις μεταξύ των νυν και των επίδοξων διαχειριστών, που θέλουν το λαό καθηλωμένο και άπραγο.

Έχουμε πείρα από τις εναλλαγές των κυβερνήσεων που συνεχίζουν τον ίδιο αδιέξοδο αντιλαϊκό δρόμο, που ματώνουν το λαό για την ανάπτυξη των κερδών των μονοπωλίων, που θυσιάζουν τη ζωή μας στο βωμό της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Φίλες και φίλοι, συντρόφισσες και σύντροφοι,

Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου στις 29 Γενάρη πραγματοποιεί το Συνέδριό του, με αισιοδοξία ότι μπορεί να βάλει ισχυρές βάσεις για την παραπέρα ενίσχυση των αγώνων της εργατικής τάξης του νομού μας, των εργαζόμενων στις κατασκευές, στα μεγάλα έργα, στο μέταλλο, στις ιχθυοκαλλιέργειες, στις μεταφορές, στο εμπόριο, στον επισιτισμό και αλλού. Ξέρουμε ότι στην οργάνωση βρίσκεται η δύναμη, στον αγώνα η ελπίδα, όπλο μας είναι η αλληλεγγύη!

Ξέρουμε ότι όποτε και ό,τι κέρδισε ο λαός, το έκανε όταν σήκωσε το κεφάλι, οργανώθηκε και πάλεψε ενάντια στους εκμεταλλευτές του, συνειδητοποίησε τη δύναμή του και βάδισε μαζί με το ΚΚΕ. Οι αγώνες του είχαν αποτελέσματα, όταν εμπιστεύτηκε τους κομμουνιστές μέσα στα σωματεία και εδώ στην περιοχή.

Γι’ αυτό χρειάζεται ισχυρό ΚΚΕ παντού, στους καθημερινούς αγώνες σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς και σπουδών, σε κάθε πόλη, γειτονιά και χωριό, για την υπεράσπιση της ζωής μας, του βιοτικού επιπέδου, του εισοδήματος, για αξιοπρεπή ζωή με σύγχρονα δικαιώματα.

Ήρθε η ώρα να αφήσουμε στην άκρη τη λογική της “αναμονής”.

Η συνεχώς αυξανόμενη λαϊκή οργή, να μην εγκλωβιστεί στην “ακινησία” της αναμονής των βουλευτικών εκλογών και των επίδοξων σωτήρων.

Γιατί δεν αρκεί να φύγει μία αντιλαϊκή κυβέρνηση, για να έρθει η επόμενη που θα συνεχίσει στον ίδιο δρόμο εξυπηρέτησης των αξιώσεων του μεγάλου κεφαλαίου, των δεσμεύσεων της ΕΕ και των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ.

Το έργο είναι χιλιοπαιγμένο και το έχουμε ξαναδεί.

Με ισχυρό ΚΚΕ παντού να χτίσουμε “ασπίδα”, για το σήμερα, ανοίγοντας τον ελπιδοφόρο δρόμο της ανατροπής του κόσμου της εκμετάλλευσης, της φτώχειας και των πολέμων.

Αυτό που επείγει είναι να ενισχυθεί το αγωνιστικό πνεύμα μέσα στην εργατική τάξη και όλο το λαό, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ, που θα εκφράζεται και στην αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών παντού.

Για να γράψει η εργατική τάξη και ο λαός το δικό του “σενάριο”.

Με εμπιστοσύνη στη δύναμη του οργανωμένου αγώνα και συμπόρευση με το ΚΚΕ, μπορεί να ανατείλει η ελπίδα και η προοπτική για το λαό!».

 

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button