Αυτοδιοίκηση

Η Π.Ε. Αιτωλ/νίας απαντά στον Νεκτάριο Φαρμάκη: "Εύκολη η κριτική εκ του μακρόθεν"

babalio-dromos (1)

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, σε ανακοίνωση της,  αναφέρει πως γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματα του οδικού δικτύου, ειδικότερα, δε, τα πολύ σοβαρά που υπάρχουν στο κεντρικό επαρχιακό οδικό δίκτυο του Βάλτου.

«Τα στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών αλλά και ολόκληρος ο μηχανολογικός εξοπλισμός  μας  είναι καθημερινά στις περιοχές που πλήττονται διαρκώς τα τελευταία χρόνια από ακραία  καιρικά φαινόμενα και το τελευταίο για το οποίο μπορούν να κατηγορηθούν είναι για «εξοργιστική απουσία» ή αδιαφορία», επισημαίνεται στην ανακοίνωση – απάντηση της Π.Ε. Αιτωλ/νίας στην δήλωση του Περιφερειακού Συμβούλου της μείζονος αντιπολίτευσης Νεκτάριου Φαρμάκη, όπου και παρατίθενται οι ενέργειες που έχουν γίνει και θα γίνουν από την Περιφέρεια για το οδικό δίκτυο στον ορεινό Βάλτο.

Αναλυτικά:

«Κύριε Φαρμάκη μας καλείτε να προσέχουμε «στον δρόμο προς το Χαλκιόπουλο» χάριν εντυπώσεων ενώ γνωρίζετε πολύ καλά για ποιον λόγο είχαμε 1,5 χρόνο να βγάλουμε δημοπρασία, όπως και ολόκληρη η χώρα. Γνωρίζετε καλά ή οφείλατε να γνωρίζετε  πως αυτό συνέβη λόγω των αλλαγών που επέφερε ο νόμος 4412/16 για τα Δημόσια Έργα και των νέων  διαδικασιών που εφαρμόζονται πλέον για δημοσιονομικούς λόγους.

Παρά ταύτα, σας θυμίζουμε πως στην πρώην επαρχία Βάλτου η Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας δημοπράτησε και εκτέλεσε τα έτη 2016 & 2017 το έργο «Συντηρήσεις Ε.Ο πρώην επαρχίας Βάλτου» προϋπολογισμού 500.000,00 ευρώ. Έχει επίσης μεγάλη σημασία το γεγονός πως το 2017 δημοπρατήθηκε το έργο «Συντήρηση Επαρχιακών Οδικών τμημάτων πρώην επαρχιών Μεσολογγίου, Ξηρομέρου και Βάλτου» προϋπολογισμού 1.950.000,00 ευρώ, στο οποίο για την πρώην  επαρχία Βάλτου προβλέπονται παρεμβάσεις στα κάτωθι επαρχιακά οδικά τμήματα:

  1.  Λεπενού- Κεχρινιά –Σαρδίνια  και κυρίως στα τμήματα Κεχρινιά –Σαρδίνια  και Λεπενού προς Κεχρινιά σε μήκος περίπου 5.000μ.
  2. Επαρχιακή οδός Σαρδίνια- Βαρετάδα- Ποδογορά
  3. Επαρχιακή οδός Λουτρό – Σταθάς- Εμπεσσός
  4. Επαρχιακή οδός Εμπεσσός – Περδικάκι – Βρουβιανά –Όρια Νομού.
  5. Επαρχιακή οδός Γέφυρα Αχελώου (φράγμα Στράτου) – Γέφυρα Ματσουκίου- Σπολάϊτα- Ρουσέϊκα
  6. Επαρχιακή οδός Γέφυρα Ματσουκίου.-Μπαμπαλιό – Καστράκι- Ν.Χαλκιόπουλο- Εμπεσσός-Πατιόπουλο- Φλωριάδα- Όρια νομού(Κομπότι)
  7. Επαρχιακή οδός Ν.Χαλκιόπουλο-Π. Χαλκιόπουλο-Τρίκλινο
  8. Επαρχιακή οδός Γέφυρα Βέργας – Πετρώνα – Αλευράδα-Γέφυρα Τατάρνας

Η εγκατάσταση του αναδόχου προβλέπεται να γίνει αρχές Ιουλίου 2018, βάσει καθορισμένης διαδικασίας.
Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς
Να σημειωθεί πως, παρά τις αντιξοότητες, ήδη έχουμε ξεκινήσει την επούλωση των λάκκων σε επαρχιακά οδικά τμήματα του Δήμου Ξηρομέρου, του Δήμου Ναυπακτίας, του Δήμου Αγρινίου καθώς και στο Δήμο Αμφιλοχίας. Συγκεκριμένα στην επαρχία Βάλτου ξεκινήσαμε την επούλωση λάκκων από την γέφυρα του Αχελώου μέχρι το Μπαμπαλιό, όπου σταματήσαμε λόγω συνεχών βροχοπτώσεων. Μόλις βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες θα συνεχίσουμε σε όλο το επαρχιακό δίκτυο του Βάλτου.

Η κριτική εκ του μακρόθεν είναι εύκολη, όπως και οι ευφάνταστοι τίτλοι ανακοινώσεων για «γράμματα από το μέτωπο», όμως οι στοιχειώδεις κανόνες καλής συνεργασίας για το καλό του τόπου επιβάλλουν να μην επιχειρούμε κινήσεις εντυπωσιασμού σε θέματα ζωτικής σημασίας για τα οποία κάποιοι δίνουν καθημερινή μάχη.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close