Άποψη

Η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Μεσολογγίου για την Ημέρα της Γυναίκας

epi-imera-gynaikasΑναλυτικά η ανακοίνωση της κομματικής οργάνωσης, όπου μεταξύ άλλων αναφέρει πως έπεσαν θύματα των πολιτικών λιτότητας που εφαρμόστηκαν στη χώρα, καλώντας την κυβέρνηση να ενδυναμώσει τον “καθημερινό αγώνα τους”:

8 Μάρτη -Ημέρα της Γυναίκας  γιορτάζεται κάθε χρόνο σε ανάμνηση διαμαρτυρίας που έγινε το 1857 από εργάτριες  κλωστουφαντουργίας στην Νέα Υόρκη οι οποίες ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας. Πρώτη φορά γιορτάστηκε το 1909 με πρωτοβουλία του Σοσιαλιστικού κόμματος των ΗΠΑ και το 1977 ορίστηκε η 8η  Μαρτίου από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ως Παγκόσμια Ημέρα για τα δικαιώματα της Γυναίκας.

Η 8η Μάρτη βρίσκει τις γυναίκες της χώρας μας να δίνουν διπλό αγώνα να ξεφύγουν από την οικονομική κρίση και τις πολιτικές  λιτότητας που επιβλήθηκαν τα τελευταία χρόνια στην πατρίδα μας. Στην Ελλάδα η κρίση και η λιτότητα ανέκοψαν και ανέτρεψαν τη μακροχρόνια τάση για βελτίωση της θέσης των γυναικών  στην αμειβόμενη εργασία . Συντελέστηκε μια σύγκλιση προς τα κάτω όσων αφορά την ανισότητα των φύλων, την ανεργία, τους μισθούς και την φτώχεια.

Όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης οι γυναίκες βρέθηκαν στις πρώτες  γραμμές  του αγώνα διεκδικώντας τα δικαιώματά τους και προσφέροντας την αλληλεγγύη τους στα θύματα της κρίσης. Συνεχίζουν και πρέπει να είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα και με αποφασιστικότητα να εμποδίσουν την κατεδάφιση εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων  που κερδήθηκαν με αγώνες.

Αυτή την πορεία καλείται η σημερινή Κυβέρνηση να αντιστρέψει  με θετικό πρόσημο για τις γυναίκες ενδυναμώνοντας τον καθημερινό αγώνα για επιβίωση, αξιοπρέπεια και ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ  ΜΕΛΩΝ  ΣΥΡΙΖΑ

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

ΑΙΤΩΛΙΚΟ

ΟΙΝΙΑΔΕΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close