Δυτική Ελλάδα

Η ώρα της γης 2014 : Η ώρα της συνείδησης του ενεργού πολίτη

koi-ora-ghs-gefyra1Στη συνείδηση του ενεργού πολίτη αφιέρωσε φέτος τη συμμετοχή της στην παγκόσμια κινητοποίηση για την «Ώρα της Γης» (το Σάββατο 29 Μαρτίου) η Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης».

Ο υπεύθυνος, συνειδητός, ενεργός πολίτης, προφανώς δεν είναι αυτός που ενεργοποιείται υπέρ του περιβάλλοντος και κατά της κλιματικής αλλαγής μία ώρα κάθε χρόνο. Επιπλέον δε, μία εταιρεία που θυμάται την περιβαλλοντική της συνείδηση κάθε τελευταίο Σάββατο του Μάρτη δεν θα δικαιούνταν το χαρακτηρισμό του εταιρικού πολίτη, ενώ θα προσέφερε και κακό παράδειγμα ασκήσεως δημοσίων σχέσεων.

koi-ora-ghs-gefyra2Για τη ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. η «Ώρα της Γης» είναι ένας μικρός ετήσιος σταθμός επαναφοράς στη μνήμη, των προσπαθειών που συστηματικά και καθημερινά καταβάλλει τα τελευταία πέντε χρόνια, προς την κατεύθυνση της ανάσχεσης της κλιματικής αλλαγής, πετυχαίνοντας ετησίως τη σταθερή μείωση εκπομπών ρύπων διοξειδίου του άνθρακα (CO2), οι οποίοι προέρχονται από την εταιρική της λειτουργία, στο πεδίο – κυρίως – της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος.

koi-ora-ghs-gefyra3Ανάλογες πολιτικές αειφορίας είναι όλες εκείνες που συντείνουν στο εγχείρημα να λειτουργεί η παραχωρησιούχος εταιρεία της Ζεύξης, ως ένας υπεύθυνος, συνειδητός, ενεργός «εταιρικός πολίτης» σε μόνιμη συνέργεια με συλλογικότητες συνειδητοποιημένων φυσικών προσώπων.

Η συνείδηση, από την οποία πηγάζει η υπευθυνότητα και η ενέργεια των πολιτών, είναι η βάση και η εγγύηση της αειφορίας.

 koi-ora-ghs-gefyra4

Σχολίασε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close
Close