Pressαρίσματα

Η οικονομία συνεχίζεται: Και πέμπτος συνεργάτης στον δήμο Αγρινίου

epi-dimarxeio-agriniouΜπορεί ο δήμος Αγρινίου να διατυμπανίζει πως αναζητά τρόπους ώστε να συμμαζέψει τα οικονομικά και να φέρει “νοικοκύρεμα”, όμως φροντίζει να διαψεύδεται με τις συνεχείς προσλήψεις στις οποίες προχωρά για την κάλυψη θέσεων ειδικών ή επιστημονικών συνεργατών.

Αυτή τη φορά, σήμερα στην “Διαύγεια” με ημερομηνία 20 Οκτωβρίου αναρτήθηκε η πρόσκληση του δημάρχου για την πλήρωση μιας θέσης επιστημονικού συνεργάτη Π.Ε. διεθνολόγου-πολιτικού επιστήμονα-δημοσιογράφου (!)

Συγκεκριμένα ο δήμαρχος Αγρίνιου “…προσκαλεί όσους ενδιαφέρονται να καταλάβουν τη θέση του Επιστημονικού Συνεργάτη Δημάρχου, ΠΕ Πολιτικού Επιστήμονα- Διεθνολόγου, Δημοσιογράφου μέλους αντίστοιχης Επαγγελματικής Ένωσης, να υποβάλλουν στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου μας (Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών) αίτηση συμμετοχής για την επιλογή του Επιστημονικού συνεργάτη.

 Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να κατέχουν τα γενικά και τυπικά προσόντα διορισμού και την ειδική εμπειρία που προβλέπεται στην παρ.3 του άρθρου 163 του Ν.3584/07, δηλαδή: 1. Να έχουν την Ελληνική Ιθαγένεια.
 2. Οι άνδρες να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν απαλλαγεί νόμιμα από αυτές.
 3. Να μην έχουν καταδικαστεί για ποινικό αδίκημα ή να έχουν τεθεί υπό δικαστική αντίληψη ή απαγόρευση που συνιστά κώλυμα ή ασυμβίβαστο με την ανωτέρω θέση.
 4. Να είναι υγιείς (παραγ. 1 του άρθρου 7 του ν. 4210/2013).
 5.Να μην έχουν απολυθεί από προηγούμενη κατεχόμενη συναφή θέση, για πειθαρχικούς λόγους.

 – Οι υποψήφιοι πρέπει να υποβάλουν με την αίτησή τους :
 Α) Υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 του Ν. 1599/1986 ότι σε περίπτωση επιλογής τους θα προσκομίσουν όλα τα προβλεπόμενα από την παρ.3 του άρθρου 163 του Ν.3584/07 έγγραφα που πιστοποιούν την κατοχή των γενικών και τυπικών προσόντων διορισμού.
 Β) Σύντομο περί των ανωτέρω βιογραφικό σημείωμα.
 Γ) Φωτοαντίγραφο των δύο όψεων του ατομικού δελτίου ταυτότητας Δ) Πρωτότυπο τίτλο σπουδών ή φωτοαντίγραφο.
 Ε) Πρωτότυπο τίτλο ή φωτοαντίγραφο διδακτορικού διπλώματος ή μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών Ανώτατης Σχολής της ημεδαπής ή αλλοδαπής ή αξιόλογες ειδικές μελέτες σχετιζόμενες με το αντικείμενο της απασχόλησης .
 ΣΤ) Αποδεδειγμένη εμπειρία. Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά πρέπει να υποβληθούν στο Δήμο  (Δημαρχιακό Κατάστημα, Χαριλάου Τρικούπη 10, 30100 Αγρίνιο, Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών, 1ος όροφος, Γραφείο 2, τηλέφωνο 2641360220), μέσα σε προθεσμία δέκα (10) ημερών, η οποία αρχίζει από την επομένη ημέρα της τελευταίας δημοσιοποίησης της παρούσας σε μια εφημερίδα του νομού ή της ανάρτησής της στο χώρο ανακοινώσεων του δημοτικού καταστήματος, εφόσον η ανάρτηση είναι τυχόν μεταγενέστερη της δημοσίευσης στην εφημερίδα.

 Η επιλογή θα γίνει από τον Δήμαρχο ο οποίος θα αποφασίσει κατά την κρίση του για την καταλληλότητα του προσλαμβανομένου (παρ. 4 του άρθρου 163 του Ν.3584/07) και η απόφαση Δημάρχου θα δημοσιευθεί στην εφημερίδα της κυβέρνησης. Η πρόσληψη θα ολοκληρωθεί με την υπογραφή από τον προσλαμβανόμενο ειδικής σύμβασης ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.”

Όπως είναι γνωστό οι θέσεις αυτές είναι θέμα αποκλειστικής επιλογής του δημάρχου και το πιθανότερο είναι -όπως λένε πληροφορίες- ο νέος συνεργάτης – διεθνολόγος – δημοσιογράφος να έχει ήδη κατά κάποιον τρόπο “προεπιλεγεί”… Για παράδειγμα οι ίδιες πληροφορίες , που μεταδίδουμε με επιφύλαξη, μιλάνε για πρώην συνεργάτη υπουργού της ΝΔ. Βέβαια προφανως τα βιογραφικά που θα φτάσουν στον δήμο θα ειναι πολλά, οπότε θα δούμε και το τελικό αποτέλεσμα της επιλογής του δημάρχου.

Πρόκειται για τον πέμπτο συνεργάτη που προσλαμβάνει η σημερινή δημοτική αρχή, ανεβάζοντας επιπλέον το σχετικό κόστος στον δημοτικό προϋπολογισμό. Για την ιστορία να θυμίσουμε πως η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε προσλάβει μόλις έναν αν και για μια περίοδο είχε την δυνατότητα να προσλάβει εννέα!
Η σημερινή δημοτική αρχή έχει την δυνατότητα να προσλάβει έξι ειδικούς συνεργάτες, οπότε υπολείπεται ακόμη μια θέση που όπως φαίνεται δεν θα αργήσει και αυτή να καλυφθεί…

Π.Η.Τ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button