sliderΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Η -μη- απάντηση του συνεταιρισμού Νεάπολης και τα ερωτηματικά που επιμένουν

Για τα κρούσματα στο συσκευαστήριο ακτινίδιων στη Γουριά

Γενικόλογη απάντηση, διανθισμένη με ειρωνείες , έδωσε στη δημοσιότητα ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Νεάπολης, μετά τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα του agriniopress, σχετικά με την διαχείριση των κρουσμάτων Covid σε εργαζομένους στο συσκευαστήριο του συνεταιρισμού ακτινιδίων στην Γουριά Μεσολογγίου.

Ο συνεταιρισμός σε ανακοίνωση του, (την οποία μάλιστα εντελώς αντιδεοντολογικά κοινοποιεί και σε άλλα μέσα ενημέρωσης, που δεν ασχολήθηκαν ποτέ με το θέμα), απαντά με γενικότητες και όχι επί της ουσίας, σχετικά με τα ερωτήματα που τέθηκαν και που αφορούν στην προάσπιση της δημόσιας υγείας, όπως υποχρεούται να πράξει μια επιχείρηση, εν μέσω μιας θανατηφόρας πανδημίας και υγειονομικού συναγερμού.


Την στιγμή που σε δεκάδες πολίτες καθημερινά, επιβάλλονται πρόστιμα για μη χρήση μάσκας ή για άσκοπες μετακινήσεις, σε έναν χώρο εργασίας με δεκάδες υπαλλήλους, οι υποχρεώσεις είναι πολύ σοβαρές, όπως και οι κυρώσεις που προβλέπει ο νομοθέτης.

Ο συνεταιρισμός συγκεκριμένα υποστηρίζει πως στο συσκευαστήριο έχει καταγραφεί μόλις ένα κρούσμα και πως η διαχείριση του έγινε με βάση τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα και σε συνεννόηση με το ΕΟΔΥ.

Τονίζει ακόμη πως στο συσκευαστήριο έγιναν μέχρι σήμερα δυο δειγματοληψίες από εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό και θα γίνει και τρίτη σήμερα Δευτέρα. Ως προς το ύψος των κρουσμάτων, ενώ αρχικά κάνει λόγο για ένα κρούσμα, στη συνέχεια κάνει επίκληση “προσωπικών δεδομένων”.

Αναλυτικά η απάντηση του συνεταιρισμού:

“O Α. Σ. Νεάπολης, με απόλυτη συναίσθηση του ρόλου και της ευθύνης του, προς αποκατάσταση της αλήθειας, έναντι της επίμονης συκοφαντίας σχετικά με τους ελέγχους και τα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό, γνωστοποιεί πως σε πλήρη συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ εφαρμόζει όσα προβλέπονται απ’ τα υγειονομικά πρωτοκόλλα, έχοντας ως μέγιστη προτεραιότητα την ασφάλεια των εργαζομένων του και την αποτροπή διασποράς της νόσου.

Με την εμφάνιση κρούσματος στο συσκευαστήριο στη Γουριά ενημερώθηκαν άμεσα οι αρμόδιες αρχές και αμέσως τέθηκαν σε εφαρμογή τα προβλεπόμενα.

Μέχρι σήμερα έγιναν δυο φορές έλεγχοι, σε όλους τους εργαζομένους. Αρχικά απ’ τον ΕΟΔΥ και ακολούθως, αδυναμία του Οργανισμού, από εξειδικευμένο υγειονομικό συνεργείο, με το κόστος να αναλαμβάνει ο Συνεταιρισμός, όπως θα κάνει και σήμερα, κατά τον τρίτο στη σειρά έλεγχο, προκειμένου να διευκολυνθεί η πολιτεία και να μην υπάρξει η παραμικρή καθυστέρηση.

Κατά τα λοιπά, επιμέρους στοιχεία που αφορούν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, ιατρικού μάλιστα περιεχομένου, σαφώς και δεν πρόκειται να διαδώσει ο Συνεταιρισμός, ο οποίος θα συνεχίσει να εργάζεται για το καλό των μελών του, της τοπικής κοινωνίας και της χώρας.

Σε ότι αφορά τα όσα αποκυήματα εισαγελικοδημοσιογραφικής φαντασίας είδαν το φως της δημοσιότητας, ας τα κρίνουν οι πολίτες”.

Επί της ουσίας τώρα, το agriniopress, υποχρεούται να θέσει ξανά τα ίδια ερωτήματα, που ο συνεταιρισμός επιμένει να μην απαντά:

– Πόσα κρούσματα έχουν καταγραφεί στον συνεταιρισμό τις τελευταίες εβδομάδες και πότε ενημερώθηκε ο ΕΟΔΥ;

– Σύμφωνα με τις πληροφορίες του agriniopress, η ΚΟΜΥ Μεσολογγίου, μέχρι την Δευτέρα 23 Νοεμβρίου, δεν γνώριζε τίποτε για κρούσματα στο συσκευαστήριο. Η απάντηση από την ΚΟΜΥ, ήταν πως έκανε δειγματοληψία στο συσκευαστήριο στις 26 Οκτωβρίου. Πέραν τούτου, ουδέν… Εκτός κι αν ο ΕΔΟΥ ενημερώθηκε κεντρικά. Εάν υπάρχει τέτοια επικοινωνία, ο συνεταιρισμός εύκολα μπορεί να την αποδείξει.

– Η δεύτερη δειγματοληψία έγινε την Δευτέρα 23 Νοεμβρίου το μεσημέρι, από την ίδια την επιχείρηση. Ποιο ιδιωτικό εργαστήριο και ποιοι επαγγελματίες υγείας την διεξήγαγαν; Ποια τα αποτελέσματά της;

Σε κάθε περίπτωση , το agriniopress θα επανέλθει στο θέμα εφόσον χρειαστεί και ο πρόεδρος του συνεταιρισμού Θωμάς Κουτσουπιάς, οι συνεργάτες του και το Δ.Σ. από την πλευρά τους, θα πρέπει να αντιληφθούν πως στο συγκεκριμένο θέμα, το μόνο που ενδιαφέρει δημοσιογραφικά αλλά και ευρύτερα την κοινωνία και τις δομές της, είναι η προάσπιση της δημόσιας υγείας και η αποτροπή τυχόν διασποράς σε οικογένειες με ευάλωτα μέλη και γενικά στον πληθυσμό. Η ύπαρξη εστιών σε χώρους όπου συνωστίζονται δεκάδες εργαζόμενοι, έχει αποδειχτεί πως έχουν αποτελέσει υγειονομικές βόμβες, που κόστισαν σε ανθρώπινες ζωές.

Advertisements
farmakis banner Πολιτική Διαφήμιση
papanastasiou 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
synthima pistioals 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
pap tsalafouti bruschetta 1000x563px copy Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button