ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

«Η ΜΕΘ Αγρινίου λειτουργεί-χρειάζεται περισσότερα κρεβάτια» λέει η διευθύντρια της Μονάδας Ευ. Μιχαηλίδου

«Όταν ζητάμε κάποια πράγματα δεν είναι ούτε από προσωπικό εγωισμό, ούτε από ψώνιο»

«Θεωρώ πως όταν μιλάς για αυτό που πρεσβεύεις και αυτό που αγαπάς βγαίνουν από την ψυχή. Είμαι συγκινημένη γιατί αγαπώ πάρα πολύ αυτό που κάνω», είπε η διευθύντρια της ΜΕΘ του νοσοκομείου Αγρίνιου Ευαγγελία Μιχαηλίδου στην ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα παρέμβαση που έκανε το Σάββατο στην ημερίδα για τις Επιστημονικές και Οργανωτικές Υγειονομικές Προκλήσεις για την Αιτωλοακαρνανία, που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου, στο Αγρίνιο.

Είναι αξιοσημείωτο πως η κ. Μιχαηλίδου στην σύντομη παρέμβαση της, εμφανίστηκε συγκινημένη αλλά και ενθουσιώδης, αποσπώντας θερμό χειροκρότημα και ευμενή σχόλια από τους διοργανωτές.


Η επιστήμονας που όπως φαίνεται ήρθε στο Αγρίνιο με όρεξη και μεράκι και σκοπό να αλλάξει πράγματα, κατέθεσε ξανά το αίτημα της για ενίσχυση της Μονάδας με προσωπικό και κρεβάτια, συμπληρώνοντας με νόημα πως αυτά δεν τα λέει «ούτε από εγωισμό αλλά ούτε και από ψώνιο».

Εχοντας ως ακροατήριο στην εκδήλωση, την διοίκηση του νοσοκομείου αλλά και βουλευτές, η κ. Μιχαηλίδου τόνισε:

«Ανοίξαμε μία μονάδα κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες με πολλές εντάσεις και δυσκολίες και παρότι είμαστε στην αρχή έχουμε πετύχει ουσιαστικά πράγματα και είμαι περήφανη για αυτό. Όχι για αυτό που έκανα εγώ αλλά για όλο το προσωπικό.

Το προσωπικό ήταν το ίδιο, ένα προσωπικό κατακρεουργημένο, ψυχολογικά συναισθηματικά που έχει δεχθεί απίστευτη κριτική. Αυτούς τους ανθρώπους δεν τους ήξερα. Τονίσατε να έρθουν άτομα από τον τόπο σας. Δεν έχω καμία σχέση με τον τόπο, ήταν πρόκληση για μένα όλο αυτό που έχει ακούσει όπως έχει ακουστεί.

Ασχολούμαι με δύο διδακτορικές διατριβές, η μια έχει να κάνει με το ανθρώπινο σφάλμα και συγκεκριμένα με τις επιδημίες και πανδημίες. Τονίστηκε από πολλούς προηγουμένως ότι είναι κάτι πρωτόγνωρο αυτό με τον Covid κλπ.

Όσο σκληρό και να ακούγεται, η διαχείριση μιας πανδημίας, επιδημίας, γιατί δεν είναι η πρώτη που περνάμε στην ιστορία, οι βασικές κατευθυντήριες είναι οι ίδιες. Γιατί μιλάω για αυτό. Γιατί πρέπει να προλαμβάνουμε και να μην μιλάμε εκ των υστέρων. Όσο εγωιστικό και να ακουστεί η επιτομή των υπηρεσιών υγείας ενός νοσοκομείου φαίνονται από το πόσο ισχυρή ΜΕΘ εχει. Όχι μόνο μια μονάδα να λειτουργεί και να υπολειτουργεί που δυστυχώς έτσι ήταν μέχρι τώρα και όχι μια μονάδα με δεκανίκια.

Χρειαζόμαστε τη βοήθεια και την επιστημονική και της κοινωνίας γιατί όταν μιλάμε για υγεία δεν είναι κάτι συγκεκριμένο. Είναι ευθύνη όλων μας. Θέλω να τονίσω ξανά το πόσο καλό είναι το προσωπικό μου. Ένα προσωπικό που δεν είχε την εκπαίδευση που έπρεπε να έχει και ενα προσωπικό που δεν είχε και την αντιμετώπιση που μπορούσε να έχει.

Προέρχομαι από πολύ μεγάλο νοσοκομείο. Είναι εξαιρετικοί και οι γιατροί και οι νοσηλευτές αλλά πρέπει να γίνει σωστή εκπαίδευση και όταν ζητάμε κάποια πράγματα δεν είναι ούτε από προσωπικό εγωισμό και ψώνιο, είναι γιατί η μονάδα πρέπει να είναι ισχυρή για να δεχθεί ότι μπορεί να είναι αυτό. Είτε επιδημία, είτε πανδημία ακόμα και για μαζικές καταστροφές και διαχείριση κρίσεων. Δεν μιλάμε εκ των υστέρων. Υπάρχουν πράγματα που όσιο σκληρό κι αν ακούγεται, θα μπορούσαμε να διαχειριστούμε καλύτερα

Η μονάδα λειτουργεί αλλά οφείλει να λειτουργήσει με περισσότερα κρεβάτια.

Όταν έχει ισχυρή μονάδα μπορεί να επεκταθεί και επιστημονικά και να προσφέρει και άλλα πράγματα γιατί έχει μια στήριξη. Εστιάζετε μόνο για το νομό. Η μονάδα δεν έχει να κάνει μόνο με το νoμό, προσφερθήκαμε άσχετα αν τελικά ήρθαν για περιστατικά από Κέρκυρα και αλλού.

Οι μονάδες είναι ένα πολύ ισχυρό Τμήμα αλλά δεν έχει να κάνει μόνο με το νομό. Στο συγκεκριμένο νομό όφειλε να είναι πιο ισχυρή και όχι με δεκανίκια».

H παρέμβαση της κ. Μιχαηλίδου από το 1:32:30:

Advertisements

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button