Άποψη

Η Μανωλάδα είναι μόνο μια πτυχή…

Ανακοίνωσης Δημοτικής Οργάνωσης Αγρινίου του ΣΥΡΙΖΑ

Η φρίκη που μας πάει στα πριν το μεσαίωνα χρόνια, αυτές τις μέρες έφερε κραυγές τρόμου και αίματος απ’ τη Μανωλάδα…  Τα σύγχρονα σκλαβοπάζαρα καλά κρατούν.
Οι δολοφονικές επιθέσεις των  «επιστατών» ενάντια στους  μετανάστες εργάτες γης στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας αποτελούν  ένα ακόμα “επεισόδιο” βαρβαρότητας στην έξαρση της ρατσιστικής βίας και των αντεργατικών και απάνθρωπων  πρακτικών που παρατηρούμε τελευταία.
Οι εγκληματικές συμμορίες, στην υπηρεσία των σύγχρονων τσιφλικάδων φράουλας στη  Μανωλάδα εκδηλώνουν με τον πιο ωμό τρόπο την ακραία ρατσιστική-αντεργατική  βία, που δυστυχώς  όμως συναντάμε κι αλλού.
Βέβαια οι συγκεκριμένες  δολοφονικές συμπεριφορές δεν έχουν καμία σχέση με την αντίληψη της πλειονότητας των αγροτών για τους εργαζόμενους μετανάστες στην Ελλάδα. Είναι απαραίτητο να εξάρουμε την επιστολή των αγροτών από τους δύο συνεταιρισμούς της Μανωλάδας, όπου αναγνωρίζουν πως σε όλη την ευρύτερη περιοχή Βουπρασίας η αγροτική παραγωγή βασίζεται αποκλειστικά σε εργασία μεταναστών και καλούν την πολιτεία να βρουν από κοινού λύση στο πρόβλημα διαβίωσής τους και εργασιακών συνθηκών.
Τα γεγονότα της  Μανωλάδας είναι πτυχή ενός προβλήματος που συνεχώς μεγαλώνει και οφείλεται πρακτικά στο ότι χιλιάδες αλλοδαποί εργαζόμενοι, που ζουν στην Ελλάδα, δεν εφοδιάζονται από την πολιτεία με  τα προβλεπόμενα έγγραφα. Το πρόβλημα δυστυχώς   συνεχίζεται  και διευρύνεται με την άρση κάθε κρατικής προστασίας των εργαζομένων (ντόπιων και μεταναστών), καταλήγοντας με κρατική ανοχή  στη στοχοποίηση των μεταναστών με ρατσιστική βία.
Το Μνημόνιο και η κρίση μετέτρεψαν τους μετανάστες  σε εύκολα προσφερόμενα θύματα, εκκολάπτοντας το “αυγό του φιδιού”. Το “φίδι” του φασισμού έχει πλέον βγει πλέον από το “αυγό” του και απειλεί ανοικτά όχι μόνο τους μετανάστες, αλλά και το σύνολο της κοινωνίας.  
Είναι στοιχειώδες καθήκον της πολιτείας  να τιμωρήσει  όσους διέπραξαν τις απόπειρες δολοφονίας των μεταναστών. Απόλυτα απαραίτητο  είναι και το να προστατευτούν τα θύματα των επιθέσεων με την παροχή νομιμοποιητικών εγγράφων. Οι “Μανωλάδες” θα συνεχίσουν να υπάρχουν, όσο οι μετανάστες παραμένουν χωρίς φωνή και δικαιώματα, όσο το κράτος ανέχεται τη ρατσιστική βία, όσο στην αγορά εργασίας ισχύει ο νόμος της μνημονιακής ζούγκλας.

 

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button