Δυτική Ελλάδα

Η «Μάνα του Πόντου» ήρθε στην Παντάνασσα

koi-panagiasoumela-pantanassa2Με μεγάλο δέος, βαθιά συγκίνηση και τον δέοντα σεβασμό οι μαθητές και οι δάσκαλοι του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Παντάνασσας, κατόπιν προσκλήσεως του Συλλόγου Διδασκόντων, υποδέχτηκαν την Ιερή Εικόνα της Παναγίας Σουμελά, επονομαζόμενης και «Μάνας του Πόντου». Η άφιξή της έγινε την Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2015 στις 10:00 π.μ. και “τίμησε ιδιαίτερα το σχολείο μας, καθώς λίγοι έχουν την τιμή να απολαμβάνουν το δώρο της φιλοξενίας μιας τέτοιας θαυματουργής εικόνας.”, όπως επισημαίνεται σε σχετική ενημέρωση του σχολείου, που συνεχίζει:

koi-panagiasoumela-pantanassa1“Η έλευσή της μας έφερε στον νου το άκουσμα της λύρας, η οποία προκαλεί καημό, πόνο και δάκρυα, τα δάκρυα όλου του Παρευξείνιου Ελληνισμού. Ολόκληρος ο Πόντος αναμφισβήτητα στενάζει… Όμως, μετά από ένα τέτοιο προσκύνημα, ας μας δοθεί τροφή για σκέψη και ας προβληματιστούμε για το τι μέλλει γενέσθαι σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό και την ιστορία του.

Ας ευχηθούμε ο ασπασμός της Μάνας αυτής  να μας ανακουφίσει όπως  το γλυκό φιλί της μάνας που παίρνει τον πόνο του μικρού της παιδιού. Κι ας μας σκεπάσει στην πλατιά αγκάλη της, προστατεύοντάς μας από κινδύνους που ελλοχεύουν στην σημερινή κοινωνική κατάσταση.”
koi-panagiasoumela-pantanassa3

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close