ΕξελίξειςΡοή Ειδήσεων

Η «μάχη» για την Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ – Η νέα γενιά στο προσκήνιο, ποιοι προηγούνται

Υπόθεση… νέας γενιάς είναι η Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, όπως δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα.

Η καταμέτρηση των 4.500 ψηφοδελτίων συνεχίζεται με αργούς ρυθμούς.


Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι τις 6 το πρωί -οπότε και άλλαζαν οι βάρδιες στις εφορευτικές επιτροπές- είχε ενσωματωθεί μόλις το 25%. Αυτή την ώρα έχουν απομείνει 8 κάλπες, αλλά με πολλά ψηφοδέλτια. Τα αποτελέσματα αναμένονται μετά τις 5-6 το απόγευμα, αλλά ίσως νωρίτερα να υπάρξει μια πρώτη εκτίμηση.

Σημαντικό ρόλο στην αργοπορία φαίνεται ότι έπαιξε η ανάγκη να περάσουν από την «κρησάρα» των ποσοστώσεων τα ονόματα, καθώς στην ΚΕ των 301 μελών πρέπει το 1/3 να είναι γυναίκες (100 άτομα), το 10% να είναι νέοι κάτω των 35 ετών κ.λπ.

Οι υποψήφιοι ήταν 464 και οι σύνεδροι μπορούσαν να βάλουν έως 45 σταυρούς. Σημειώνεται ότι στην Κεντρική Επιτροπή δικαίωμα συμμετοχής έχουν -χωρίς εκλογή- οι βουλευτές και οι ευρωβουλευτές του κόμματος, οι πρώην πρόεδροι, εκπρόσωποι τριτοβάθμιων σωματείων.

Από πλευράς συσχετισμών δεν υπάρχει ζήτημα, καθώς η πλευρά Ανδρουλάκη επιβεβαιώνει την απόλυτη κυριαρχία της με ποσοστά άνω του 65%.

Ως προς τους υποψηφίους απο την Αιτωλοακαρνανία, σε πολύ καλή θέση βρίσκονται ο Νίκος Χούτας, ο Δημοσθένης Καπώνης, η Ζέφη Δημαδάμα, ο Γιώργος Τσούμας .

Ως προς τη σειρά κατάταξης, πρώτος φαίνεται ότι έρχεται αναμφισβήτητα ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, τον οποίο ο Νίκος Ανδρουλάκης θα προτείνει για νέο γραμματέα του κόμματος τις επόμενες ημέρες. Στη δεύτερη θέση έρχεται ο απερχόμενος γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μανώλης Χριστοδουλάκης που στηρίχθηκε από το παπανδρεϊκό μπλοκ, ένα κομμάτι γεννηματικών αλλά πήρε ψήφους και από άλλες τάσεις -ακόμη και από ανδρουλακικούς.

Τρίτος ο επίσης εξ απορρήτων του Νίκου Ανδρουλάκη, Στέφανος Ξεκαλάκης, ενώ ψηλά -μέσα στην πρώτη 15άδα- αναμένεται να εκλεγούν η Μάρα Κουκουδάκη, ο εκπρόσωπος Τύπου Δημήτρης Μάντζος, η διευθύντρια του γραφείου του Ν. Ανδρουλάκη, Ελένη Αναστασίου, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Αναστασία Σιμητροπούλου, ο Παύλος Χρηστίδης που στηρίχθηκε από γεννηματικούς, νεολαίους και προεδρικούς, ο Σωτήρης Ζαρμπαλάς, ο Αντώνης Σαουλίδης, ο Παναγιώτης Βλάχος, ο Βαγγέλης Τσόγκας κ.ά.

Από τους παπανδρεϊκούς πολύ καλά πηγαίνουν ο Μιχάλης Καρχιμάκης, η Έφη Χαλάτση, ο Φίλιππος Σαχινίδης, ο Δημήτρης Ρέππας, ο Βασίλης Νούσιος, ο Γιώργος Πεταλωτής, η Πωλίνα Λάμψα.

Οι Μανώλης ‘Οθωνας, Στέφανος Παραστατίδης, Γιάννης Κουτσούκος, Πέτρος Ευθυμίου, Χρήστος Πρωτόπαπας αναμένεται να εκλεγούν, αν και κάτω από την 100άδα, με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα.

Σύμφωνα με έμπειρους κομματικούς, η γραμμή της πλευράς Ανδρουλάκη «απλώθηκε» και έσπασε, με αποτέλεσμα ορισμένα προβεβλημένα στελέχη να μην είναι τόσο ψηλά στη λίστα κατάταξης, αντιθέτως η ανμπλόκ γραμμή των παπανδρεϊκών συνετέλεσε ώστε να φιγουράρουν ψηλά τα στελέχη που προωθούσαν.

Πηγή: iefimerida.gr 


Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button