Όλα τα ΣπορΡοή Ειδήσεων

Η Λευκάδα στο ρυθμό του 11ου Πράσινου Ημιμαραθώνιου (φωτο)

Πραγματοποιήθηκε σήμερα ο 11ος Πράσινος Ημιμαραθωνιος Λευκάδας μετά από απουσία τριών χρόνων. 2 χρόνια λόγω πανδημίας (2020 και 2021) και το 2023 λόγω των έργων της παραλίας.

Ο αγώνας διοργανώθηκε από τον Αθλητικό Όμιλο Λευκάδας «Φίλανδρος» σε συνεργασία με τον Δήμο Λευκάδας, Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Ο αγώνας τελεί υπό την αιγίδα της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ηπείρου (Ελληνική Ομοσπονδία Στίβου) και της ΕΟΣΛΜΑ-Υ (Ελληνική Ένωση Συλλόγων Μαζικού Λαϊκού Αθλητισμού και Ultra Running).


Οι διαδρομές που περιλάμβανε ήταν: Παιδικός αγώνας 1χιλ., 5χιλ., 10χιλ., και ο ημιμαραθώνιος 21.097,5μ,. Το θετικό της σημερινής μέρας ήταν η άπνοια που επικρατούσε παντού και κυρίως στο δρόμο της Γύρας. Εγγεγραμμένοι αθλητές εκτός από τα παιδιά, ήταν 675, έλαβαν μέρος αρκετά λιγότεροι. Επίσης και οι θεατές στο σημείο εκκίνησης και τερματισμού ήταν συγκριτικά ελάχιστοι.

Η καινοτομία του φετινού Ημιμαραθώνιου είναι ο αγώνας των 21.097,5μ που πραγματοποιήθηκε σχεδόν βράδυ. Η εκκίνηση έγινε στις 20:30. (Sunset Run).

Διαβάστε Επίσης

Με αλλαγές στα σημεία εκκίνησης, τερματισμού και διαδρομών των 5&21 χιλ. αισθανθήκαμε πως χάθηκε ένα ακόμη σημαντικό σημεία αναφοράς της πόλης που γνωρίζαμε για 10 χρόνια. Οι εκκινήσεις έγιναν από το Πνευματικό κέντρο. Καμία διαδρομή δεν έγινε στην πόλη, όλες μακριά, στη Γύρα. Χάθηκε όλη η ζεστασιά που δημιουργούσε ο κόσμος που βρισκόταν στα μαγαζιά της παραλίας στον Άγιο Μηνά, στην οδό Γολέμη και χειροκροτούσε τους αθλητές. Ένα μεγάλο πανηγύρι που αφορούσε και με τις διαδρομές αγκάλιαζε, όλη την πόλη, χάθηκε και μαζί κάθε αλληλεπίδραση αθλητών, πόλης και πολιτών.
imimarathonios prasinos (1)

imimarathonios prasinos (2)

imimarathonios prasinos (3)

imimarathonios prasinos (4)

imimarathonios prasinos (5)

imimarathonios prasinos (6)

imimarathonios prasinos (7)

imimarathonios prasinos (9)

imimarathonios prasinos (10)

imimarathonios prasinos (11)

imimarathonios prasinos (12)

imimarathonios prasinos (13)

aromalefkadas.gr

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button