Άποψη

Η Λαϊκή Συσπείρωση Αγρινίου για τη βομβιστική επίθεση στο Παρίσι

koi-parisiΗ Λαϊκή Συσπείρωση Αγρινίου εκφράζει τη βαθιά θλίψη της για τα αθώα θύματα της βομβιστικής επίθεσης στην καρδιά του Παρισιού. Αρνούμαστε, όμως, να θρηνήσουμε μόνο ή περισσότερο για τους Ευρωπαίους και Αμερικανούς, που πέφτουν θύματα βομβιστικών επιθέσεων από “εξτρεμιστές ισλαμιστές”.

Εξίσου επιμένουμε να θρηνούμε για τους Μεσανατολίτες, Άραβες, Ασιάτες, Αφρικανούς, θύματα ιμπεριαλιστικών επιθέσεων, επεμβάσεων, συγκρούσεων, πολέμων. Της πολιτικής που πάντα ντύνεται το μανδύα της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης, του ανθρωπισμού, για να κρύψει το πραγματικό της απάνθρωπο και επιθετικό πρόσωπο που γεννά τη βία και το μίσος αφού μετατρέπει τους λαούς σε αιώνια θύματα και τα μονοπώλια σε μοναδικούς κερδισμένους.

Αυτής που απαιτεί το ξαναμοίρασμα εδαφών και αγορών για την εκμετάλλευση πλουτοπαραγωγικών πηγών και δρόμων μεταφοράς τους. Που χρησιμοποιεί για τους σκοπούς της κάθε μέσο, ακόμα και τη δημιουργία, χρηματοδότηση, εξοπλισμό, χρησιμοποίηση, έλεγχο ομάδων που, σε κάποια στιγμή, δεν μπορεί πια να ελέγξει.

Και ο πιο ανυποψίαστος παρατηρητής προβληματίζεται σοβαρά παρακολουθώντας τις εξελίξεις τέτοιων “τρομοκρατικών” επιθέσεων, αφού, κάθε φορά και αμέσως μετά από αυτές, εφαρμόζονται ακόμα πιο σκληρά μέτρα και αντιλαϊκές πολιτικές.

Η τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτέμβρη 2001, στους δίδυμους πύργους των ΗΠΑ, άπλωσε σε όλη τη Γη το φόβο της “ισλαμικής τρομοκρατίας” και επιβλήθηκαν διεθνώς τρομονόμοι. Σήμερα, με την επίθεση στο Παρίσι, ενεργοποιείται το άρθρο 42.7 της Συνθήκης της ΕΕ που αναγνωρίζει το ρόλο του ΝΑΤΟ και εμπλέκει στρατιωτικά τα κράτη-μέλη, ανοίγει το δρόμο για μεγαλύτερη ακόμα γενίκευση των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.

Αρνούμαστε να δεχθούμε μια τέτοια βαρβαρότητα, μια βαρβαρότητα που δεν θα σταματήσει ποτέ αν οι ίδιοι οι λαοί δεν βάλουν τη δική τους σφραγίδα στο δικό τους μέλλον, αν δεν σταματήσουν παντού στον κόσμο τις θηριωδίες του ιμπεριαλισμού με την ξεχωριστή δράση του, ο κάθε λαός στη χώρα του και με την ενωμένη δράση τους όλοι μαζί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button