Άποψη

«Η Κουκουμίτσα και η Σαλτινη δεν είναι προς πώληση»

po-mixalatos1

Δήλωση του πολιτευτή των ΑΝ.ΕΛ. Παναγιώτη Μιχαλάτου για την παραχώρηση της Κουκουμίτσας και της παραλίας της Σαλτινης του δήμου Ακτίου – Βόνιτσας στο ΤΑΙΠΕΔ

Η διυπουργική απόφαση για την παραχώρηση ακινήτων του Δημοσίου στο ΤΑΙΠΕΔ έρχεται να θέσει σε εφαρμογή τις επαίσχυντες προβλέψεις του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής για την δήθεν αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου.

Τριακόσια και πλέον ακίνητα του Δημοσίου παραχωρούνται χωρίς κανένα αντάλλαγμα στο ΤΑΙΠΕΔ και μέσα σε αυτά βρίσκονται δύο απαράμιλλου φυσικού κάλλους τοπία του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας, δύο τοπία που πραγματικά αποτελούν σύμβολα για την πόλη.

Το γραφικότατο νησάκι της Κουκουμίτσας με το ξωκλήσι του Αγίου Νεκταρίου και η παραλία της Σάλτινης που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το νησί.

Τα ακίνητα αυτά έκριναν οι κυβερνητικοί εγκέφαλοι πως θα μπορέσουν να προσελκύσουν αγοραστές και είναι πράγματι σωστή η σκέψη τους μιας και πρόκειται για δύο πανέμορφα τοπία.

Τον λαό της Βόνιτσας όμως που θα στερηθεί την πρόσβαση από δύο τόπους που είναι συνυφασμένοι με την ιστορία του, χάριν της δήθεν αξιοποίησης τον ρώτησε κανείς…;

Ποιος θα απαγορεύσει στους πολίτες της Βόνιτσας να προσευχηθούν στο εκκλησάκι του Αγίου Νεκταρίου, όταν δεν τους στάθηκε εμπόδιο η ίδια η θάλασσα, τον καιρό που το νησάκι δεν το συνέδεε η γέφυρα…;

Τι όφελος θα αποκομίσει ο Δήμος της Βόνιτσας από αυτήν την αξιοποίηση, όταν στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα αναφέρεται ξεκάθαρα:

«Το προϊόν αξιοποίησης χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την αποπληρωμή του δημοσίου χρέους της χώρας, σύμφωνα με όσα ορίζονται στην παράγραφο 17 του επόμενου άρθρου.»
Άρθρο 1 παράγραφος 2 του Ν 3986/2011 ΦΕΚ152

Αυτό το επαίσχυντο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα υπάρχουν Αιτωλοακαρνάνες Βουλευτές που το ψήφισαν…

Αυτό το επαίσχυντο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα υπάρχουν Βονιτσάνοι Βουλευτές που δεν το ψήφισαν, αλλά το εφαρμόζουν…!!

Τώρα αγαπητοί κυρία και κύριοι που τα αποτελέσματα χτυπάνε στην κυριολεξία το σπίτι σας, τι θα κάνετε τώρα…;

Έχετε το θάρρος να κοιτάξετε τον Βονιτσάνο στα μάτια και να του πείτε ότι σώζετε την χώρα, όταν θα έχετε πουλήσει το σήμα κατατεθέν της πόλης και ένα από ωραιότερα φυσικά τοπία της…;

Οι περιστάσεις δεν χωρούν μισόλογα, οφείλετε ξεκάθαρα να πάρετε θέση τόσο εσείς όσο και η Δημοτική Αρχή.

Συμφωνείτε ή διαφωνείτε…; Τόσο απλά

Αν συμφωνείτε οφείλει να το γνωρίζει ο λαός της Βόνιτσας, αν πάλι διαφωνείτε, οφείλετε με την άρση της στήριξης σας σε αυτή την πολιτική να δηλώσετε την εναντίωση σας και να σταθείτε δίπλα στον λαό.

Εγώ προσωπικά, αισθάνομαι  χρέος να καταγγείλω στο λαό της Αιτωλοακαρνανίας ότι πρόκειται ξεκάθαρα για ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας προκειμένου να καλυφθούν οι απαιτήσεις των δανείων, που σύναψαν αυτοί που σήμερα αυτοαποκαλούνται σωτήρες, για να ταΐσουν το κομματικό κράτος που οι ίδιοι δημιούργησαν…

Έχω χρέος να δηλώσω σε όλους τους τόνους πως η ΚΟΥΚΟΥΜΙΤΣΑ & η ΣΑΛΤΙΝΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΗ

Έχω χρέος να απευθύνω κάλεσμα σε κάθε Βονιτσάνο να ανατρέψουμε στην πράξη τα κυβερνητικά σχέδια, επεξεργάζοντας μαζί, τρόπους αξιοποίησης του φυσικού πλούτου της πόλης.

Γιατί η αλήθεια είναι, πως πράγματι δεν γίνεται να τον αφήνουμε αναξιοποίητο, όπως για παράδειγμα τα ιαματικά λουτρά στον Τρύφο, που ρημάζουν μέρα με την μέρα.
Θα δείξουμε σε όλους όμως, πως αξιοποίηση σημαίνει δημιουργία υπεραξίας και πλούτου για την πόλη μας προς όφελος των πολιτών της και όχι ξεπούλημα όσο όσο για χάρη των δανειστών…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button