Η Κοινότητα Σταμνάς δίπλα στους πυρόπληκτους

Για την αποκατάσταση των πληγέντων από τη μεγάλη πυρκαγιά το βράδυ της Παρασκευής στη Σταμνά

Σε ανακοίνωση προς τους κατοίκους της Κοινότητας Σταμνάς ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Δημήτριος Μπούρος, αναφέρει πως το Κοινοτικό Συμβούλιο θα σταθεί δίπλα στους πυρόπληκτους ενεργοποιώντας τις υπηρεσίες πρόνοιας του Δήμου Μεσολογγίου για την αποκατάσταση των πληγέντων από τη μεγάλη πυρκαγιά το βράδυ της Παρασκευής στη Σταμνά.

Συμπληρώνει πως όλες οι οικίες είχαν κοινή ξύλινη κεραμοσκεπή παλιάς κατασκευής, η φωτιά επεκτάθηκε πολύ γρήγορα σε όλους τους εσωτερικούς χώρους που ήταν κατασκευασμένοι από ξύλο και άλλα εύφλεκτα υλικά, διασώθηκαν μόνο οι νέες κατασκευές που έγιναν πρόσφατα και ήταν κατασκευασμένες από μπετόν.


Παράλληλα, έκανε γνωστό η Κοινότητα της Σταμνάς εδώ και πολλούς μήνες είχε στείλει επιστολές στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και στην Πολιτική Προστασία για τους κινδύνους που διατρέχει το χωριό λόγω ιδιομορφίας του εδάφους και της θέσεως του ζητώντας τη διάνοιξη δρόμων περιμετρικά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση προς τους κατοίκους της Κοινότητας Σταμνάς:

«Αγαπητοί χωριανοί
Στις 7/5/2021 Παρασκευή βράδυ ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά από φλεγόμενο τζάκι με αποτέλεσμα να επεκταθεί πολύ γρήγορα στο συγκρότημα κατοικιών αποτελούμενο από τέσσερες κατοικίες της οικογένειας Κουκορέμπα καταστρέφοντας τες ολοσχερώς.

Όλες οι οικίες είχαν κοινή ξύλινη κεραμοσκεπή παλιάς κατασκευής, η φωτιά επεκτάθηκε πολύ γρήγορα σε όλους τους εσωτερικούς χώρους που ήταν κατασκευασμένοι από ξύλο και άλλα εύφλεκτα υλικά, διασώθηκαν μόνο οι νέες κατασκευές που έγιναν πρόσφατα και ήταν κατασκευασμένες από μπετόν.

Η άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής με έξι οχήματα και 12 πυροσβέστες σταμάτησε την επέκταση της φωτιάς σε παρακείμενες κατοικίες που βρίσκονταν πολύ κοντά ρίχνοντας τόνους νερού και τμήματα του συγκροτήματος που ήταν κατασκευασμένα με νέα υλικά.

Ευτυχώς που δεν θρηνήσαμε θύματα, αλλά ο πόνος των ιδιοκτητών μεγάλος όταν σε λίγη ώρα είδαν τους κόπους μιας ζωής να γίνεται στάχτη.

Το Κοινοτικό Συμβούλιο θα σταθεί δίπλα στους πυρόπληκτους ενεργοποιώντας τις υπηρεσίες πρόνοιας του Δήμου Μεσολογγίου για την αποκατάσταση των πληγέντων από τη πυρκαγιά, όποιος θελήσει να προσφέρει την βοήθεια αυτό θα γίνει μόνο μέσα από την κοινότητα του χωριού μας, σε λίγες μέρες θα σας ενημερώσουμε τον τρόπο.

Με αφορμή το θλιβερό αυτό γεγονός θα ήθελα να σας γνωρίσω ότι η κοινότητα εδώ και πάρα πολύς μήνες είχε στείλει επιστολές στην πυροσβεστική υπηρεσία και στην πολιτική προστασία για τους κινδύνους που διατρέχει το χωριό μας λόγω ιδιομορφίας του εδάφους και της θέσεως του.

Είχαμε ζητήσει διάνοιξη δρόμων περιμετρικά του χωριού μας και τώρα με αφορμή τις φωτιές εντός του οικισμού που δεν υπάρχει πρόσβαση στα πυροσβεστικά οχήματα ο κίνδυνος είναι πλέον ορατός η ζημιά θα είναι πολύ μεγάλη.

Ίσως οι υπηρεσίες της πυροσβεστικής θα πρέπει να μελετήσουν την δυνατότητα τοποθέτησης πυροσβεστικών κρουνών εκεί που δεν μπορούν να προσεγγίσουν τα οχήματα πυρόσβεσης.

Ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Μπούρος Δημήτριος Αλκ»

Φωτογραφίες από το etoliko.gr

Χορηγούμενη
Share
Published by
PressRoom
Tags: Σταμνά φωτιά