ΕξελίξειςΡοή Ειδήσεων

Η ΚΝΕ Αιτωλοακαρνανίας στηρίζει τα αιτήματα των φοιτητών της Γεωπονικής Σχολής

«Η ΚΝΕ στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των φοιτητών» σημειώνει σε ανακοίνωση η Τ.Ο. Αιτωλοακαρνανίας της ΚΝΕ για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων των τμημάτων της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών.

Όπως αναφέρει η ΚΝΕ στους «αποφοίτους των τμημάτων αυτών δεν αποδίδονται τα επαγγελματικά δικαιώματα που δικαιούνται, καθώς δεν μπορούν να γραφτούν στο ΓΕΩΤΕΕ και συνεπώς να εκδώσουν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Όλα αυτά, τέσσερα χρόνια μετά την ίδρυση ορισμένων εξ αυτών των τμημάτων, ενώ φοιτητές και καθηγητές έχουν αλλεπάλληλα τονίσει τα ζητήματα αυτά».


Αναλυτικά:

«Στον αέρα βρίσκονται οι φοιτητές των τμημάτων της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι μαζί με χιλιάδες άλλους φοιτητές σε αντίστοιχα τμήματα σε όλη τη χώρα. Συγκεκριμένα στους αποφοίτους των τμημάτων αυτών δεν αποδίδονται τα επαγγελματικά δικαιώματα που δικαιούνται, καθώς δεν μπορούν να γραφτούν στο ΓΕΩΤΕΕ και συνεπώς να εκδώσουν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Όλα αυτά, τέσσερα χρόνια μετά την ίδρυση ορισμένων εξ αυτών των τμημάτων, ενώ φοιτητές και καθηγητές έχουν αλλεπάλληλα τονίσει τα ζητήματα αυτά.

Η ΚΝΕ στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των φοιτητών, οι οποίοι «δεν σκύβουν το κεφάλι» και παλεύουν για τα αυτονόητα, δηλαδή να σπουδάσουν ολοκληρωμένα το αντικείμενο που επέλεξαν, με τα επαγγελματικά δικαιώματα που δικαιούνται.

Οι ευθύνες για τη κατάσταση αυτή βαραίνουν τόσο τη σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ που προωθεί σταθερά τη στρατηγική για σχολές με αποφοίτους «δύο ταχυτήτων», με τσεκουρωμένα δικαιώματα και με πτυχία απαξιωμένα, όσο και τη προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία ίδρυσε με το νομοσχέδιο Γαβρόγλου τα τμήματα αυτά χωρίς να τους κατοχυρώνει ολοκληρωμένα και χωρίς ασάφειες τα επαγγελματικά δικαιώματα που δικαιούνται.

Απαιτούμε τώρα:

· Να δοθούν όλα τα απαραίτητα επαγγελματικά δικαιώματα στους αποφοίτους των τμημάτων.
· Πτυχίο ισοδύναμο με ενιαίο και αδιάσπαστο Τίτλο Σπουδών Μεταπτυχιακού Επιπέδου (Integrated Master’s).
· Ένταξη των αποφοίτων στο ΓΕΩΤΕΕ.
· Να καλυφθούν όλα τα κενά σε καθηγητές, προσωπικό, εργαστηριακό εξοπλισμό και κατάλληλες αίθουσες».

Advertisements
Τοπική Διαφήμιση
pap spanakopita 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button