Η Καλλιθέα επέστρεψε στη Super League μετά από 18 χρόνια

H μεγάλη επιστροφή είναι γεγονός, με την Athens Kallithea να ανεβαίνει ξανά στην Super League έπειτα από 18 ολόκληρα χρόνια!
Μετά τον Λεβαδειακό, η Athens Kallithea είναι η δεύτερη ομάδα που ανεβαίνει στην Super League για τη νέα ποδοσφαιρική σεζόν!

Η ομάδα της Καλλιθέας πήρε την ισοπαλία με 1-1 κόντρα στα Χανιά στο Ελ Πάσο και κατέκτησε και μαθηματικά το πρωτάθλημα του Νοτίου Ομίλου της Super League 2 και έτσι επιστρέφει στα… μεγάλα σαλόνια μετά από 18 χρόνια και τη σεζόν 2005-06, όπου βρισκόταν στις μικρότερες κατηγορίες.


Τα Χανιά προηγήθηκαν στο 15ο λεπτό του αγώνα με το γκολ του Νίλι, ωστόσο η Athens Kallithea FC ισοφάρισε με τον Μαρότα στο 32΄, με το 1-1 να διατηρείται ως το τέλος και τους γηπεδούχους να παίρνουν τον βαθμό που χρειάζονταν και να πανηγυρίζουν την επιστροφή στη μεγάλη κατηγορία μετά από 18 χρόνια.

Αυτό ήταν το τρίτο πρωτάθλημα Β΄ κατηγορίας που κατακτά η Καλλιθέα, ενώ ο Αλέκος Βοσνιάδης πανηγυρίζει την 8η άνοδο στην καριέρα του ως τεχνικός.

Athens Kallithea (Βοσνιάδης): Κότσαρης, Μεχίας, Μαρότα, Μανθάτης (90+1′ Βλάχος), Μπουλούλης, Ματίγια (71′ Tσιντώνης), Σίλβα, Μουτίνιο (46′ Mουστακόπουλος), Ντεμέτριους (84′ Ουές), Κυνηγόπουλος (46′ Βασιλόγιαννης), Λουκίνας.

Χανιά (Ταουσιάνης): Καλογεράκης, Ματάους (40 Μαζουλουξής), Μπάτζιος, Κατσουρρί (71′ Νίκολιτς), Σίλα, Λεμονής (81′ Μιούλερ), Ντιαζ, Τσέλιος, Νίλι (81′ Κόλλα), Μανουσάκης (71′ Ελευθεριάδης), Μάναλης.

Στο μεταξύ, η Ηλιούπολη νίκησε 2-1 την Καλαμάτα στο έτερο σημερινό παιχνίδι για τα πλέι οφ του Β΄ ομίλου. Τα τέρματα των γηπεδούχων σημείωσαν οι Βενάρδος (49΄) και Κόστα (90+3΄), ενώ η «μαύρη θύελλα» είχε ισοφαρίσει προσωρινά με το πέναλτι του Ακόστα στο 62΄.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 7 αγώνες)
1. Athens Kallithea FC 38
2. Χανιά 32
3. Ηλιούπολη 28*
4. Ιωνικός 27*
5. Καλαμάτα 19*

Οι ομάδες με * έχουν ματς λιγότερο

Πηγή: sdna.gr

Χορηγούμενη
Share
Published by
PressRoom
Tags: Καλλιθέα