ΕξελίξειςΠολιτική

Η Κ.Ο. Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ για τις Αλυκές

epi-alykes1
Ανακοίνωση εξέδωσε η Κομματική Οργάνωση Αιτωλοακαρνανίας για τις Ελληνικές Αλυκές

“Με απόφαση της το Απρίλη του 2013 η τότε συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ έβγαζε μαζικά στο σφυρί φιλέτα δημόσιας γης και περιουσίας, με “επενδυτικό” κίνητρο “κράχτη” την εφαρμοζόμενη εγκληματική πολιτική για τη διαμόρφωση φθηνότερης και περισσότερο ευέλικτης εργασίας. Όλα στο βωμό της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων και των καπιταλιστικών κερδών.
Από αυτή την αντιλαϊκή πολιτική δεν γλίτωσαν ούτε οι “ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΛΥΚΕΣ” Α.Ε, όπου με την υπ’ αριθμ. 233/05-04-2013 απόφαση της Διϋπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων ετοιμάζονταν το ξεπούλημα της επιχείρησης. Έρχεται σήμερα η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ να υλοποιήσει αυτή την αντιλαϊκή πολιτική με την ανάρτηση στη Διαύγεια της «Πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος και υποβολής προσφορών για την παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών νομικού συμβούλου προς το Ελληνικό Δημόσιο σχετικά με την διερεύνηση της αξιοποίησης της συμμετοχής του στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας «ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΛΥΚΕΣ Α.Ε.» (4-6-2014),
Οι “ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΛΥΚΕΣ” Α.Ε είναι εταιρεία του ελληνικού δημοσίου που ιδρύθηκε το 1988 και αποτελείται από επτά αλυκές που υπάρχουν στη χώρα. Το δημόσιο ελέγχει σήμερα το 55% της εταιρείας, το 20% ανήκει στους δήμους και το 25% στην εταιρεία ΚΑΛΑΣ. Οι ελληνικές αλυκές είναι ο μοναδικός παραγωγός άριστης ποιότητας θαλασσινού αλατιού, με σημαντικά κέρδη στον ισολογισμό του και σήμερα, γι’ αυτό έχει μπει στο μάτι επιχειρηματικών ομίλων και τώρα και στο παρελθόν. Επίσης τροφοδοτεί όλους τους δήμους της χώρας και όλα τα κέντρα εκχιονισμού με αλάτι για τις ανάγκες τους χειμερινούς μήνες.
Ο ορυκτός πλούτος της χώρας είναι λαϊκή περιουσία και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να παραχωρείται σε επιχειρηματίες. Η αξιοποίησή του πρέπει να γίνεται προς όφελος του λαού με κεντρικό σχεδιασμό για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του. Μια τέτοια ανάπτυξη θα έχει στο κέντρο της προσοχής της τους εργαζόμενους, τα πλατιά λαϊκά στρώματα των περιοχών που βρίσκονται οι αλυκές. Θα τις αξιοποιεί και θα δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας με μόνιμη σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, με μέτρα υγιεινής και ασφάλειας για τους εργαζόμενους που θα τους προστατεύουν από εργατικά ατυχήματα που δυστυχώς έχουμε σε αυτούς τους χώρους.
Για το ΚΚΕ οι “Ελληνικές Αλυκές” πρέπει να περάσουν κάτω από τον απόλυτο έλεγχο του ελληνικού δημοσίου, και μαζί με τον υπόλοιπο ορυκτό πλούτο της χώρας μπορεί να αποτελέσουν σημαντικό παράγοντα για την ευημερία του λαού.
Το ΚΚΕ όμως ταυτόχρονα προβάλλει στόχους που αφορούν τις σύγχρονες εργατικές – λαϊκές ανάγκες, την ώριμη δυνατότητα πραγματοποίησής τους, με βάση τις σύγχρονες δυνατότητες της παραγωγής, αποκαλύπτοντας το γεγονός ότι ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης είναι αυτός που μπαίνει εμπόδιο στην ικανοποίησή τους. Για να ανοίξει ο δρόμος γι’ αυτή την ελπιδοφόρα προοπτική, το ΚΚΕ δίνει καθημερινές μάχες. Καλεί τους εργαζόμενους,την νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα της περιοχής να συμπορευτούν μαζί του για την συγκρότηση της πλατιάς λαϊκής συμμαχίας για να αποδεσμευτεί η Ελλάδα από την ΕΕ και κάθε ιμπεριαλιστικό οργανισμό και μονομερή διαγραφεί όλου του χρέους.”

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button