Αθλητισμός

Η ίδρυση του Γυμναστικού Ομίλου Μεσολογγίου τον Μάρτιο του 1969

gom-palia-foto

Τον Μάρτιο του 1969, λίγους μήνες μετά την ίδρυση της ΕΠΣΝΑ, μετά από πρωτοβουλία πολιτών το Μεσολόγγι απέκτησε και δεύτερη ποδοσφαιρική ομάδα μετά την ΑΕΜ.

Το νέο σωματείο, για το οποίο έγινε πολύς θόρυβος, πήρε την ονομασία “ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ Γυμναστικός Όμιλος” (αργότερα καθιερώθηκε ως Γ.Ο.Μ.), με χρώματά του το κόκκινο και το λευκό. Τον Μάϊο του ίδιου έτους έγιναν και οι πρώτες αρχαιρεσίες του συλλόγου και εξελέγησαν οι: Γαλανίτσας Σπύρος, Βλαχογιάννης Ευάγγελος, Φραγκόπουλος Γεώργιος, Χαντζής Παντελής, Κοτσίρης Γεώργιος, Παπανικολάου Κων/νος, Δροσόπουλος Δημήτριος κλπ. Ο Κ. Παπανικολάου φέρεται να είναι αυτός που είχε την αρχική ιδέα της ίδρυσης του Γ.Ο.Μ., που είχε σκοπό σύμφωνα με την διοίκηση, την ανύψωση του αθλητικού επιπέδου της πόλης με την επιλογή παικτών που να έχουν εκτός από τα φυσικά και σωματικά χαρίσματα και ψυχικές αρετές και ήθος. Ίσως μία από τις αιτίες ίδρυσης του Γ.Ο.Μ. να ήταν και η αδυναμία της ΑΕΜ εκείνη την εποχή να ανέλθει στη Β΄ Εθνική.

Την προπόνηση των παικτών ανέλαβε ο παλαιός παίκτης της ΑΕΜ Νίκος Μοσχόπουλος, ο οποίος επέστρεψε τότε στο Μεσολόγγι αφού αγωνίστηκε επί σειρά ετών στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής με τον Φωστήρα. Μετά από σειρά επιτυχημένων φιλικών αγώνων, ο Γ.Ο.Μ. συμμετείχε την περίοδο 1969-70 στο πρωτάθλημα της Γ΄ κατηγορίας του νομού έχοντας αρκετά καλή πορεία. Όμως το καλοκαίρι του 1970 πολλοί από τους βασικούς του παίκτες παραχωρήθηκαν στην ΑΕΜ, που έκανε τότε ριζική ανανέωση.

Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς

Την διετία 1970-72 αγωνίστηκε στη Β΄ κατηγορία του νομού, με προπονητή τον Ανδρέα Χασιώτη και το 1972-73 και πάλι στη Γ΄ με προπονητή τον Ι. Πασσιόπουλο. Λίγο αργότερα έπαψε η δράση αυτής της πρώτης περιόδου της ιστορίας του Γ.Ο.Μ. ο οποίος αδρανοποιήθηκε.

Στη φωτογραφία που είναι προσφορά του Γιώργου Τζίλιου, μία από τις πρώτες εμφανίσεις του Γ.Ο.Μ. το 1969. Διακρίνονται όρθιοι από αριστερά: Κουφός Γεράσιμος., Καρανίκας Νίκος (ο μετέπειτα πρόεδρος της ΑΕΜ), Μαρκάτος Σταύρος, Νεζερίτης Βασίλης, Γερολυμάτος Χαρίλαος(τ), Τζίλιος Γεώργιος, καθιστοί από αριστερά: Κατσιγιάννης Βασίλης, Σταμάτης Αντώνης, Μοσχόπουλος Νίκος (προπονητής), Θεοδοσίου Στέφανος και Νίκας Κώστας.

Επιμέλεια: Μιλτιάδης Ζαβέρδας

aitosports.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close