Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Η γιορτή της Πολεμικής Αεροπορίας στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Κωνσταντίνου (φωτο)

Αφιέρωμα στην εορτή της πολεμικής Αεροπορίας – εορτής των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ, στο 1ο Δημ. Σχολείο Αγίου Κωνσταντίνου Αγρινίου πραγματοποίησαν οι μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Η ανακοίνωση του σχολείου:


«Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά οι μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Κωνσταντίνου Αγρινίου συμμετείχαμε στον εορτασμό της Πολεμικής μας Αεροπορίας δημιουργώντας  στον χώρο του Σχολείου έκθεση αεροπορικού εξοπλισμού και  ιματισμού, αεροπορικών εκδόσεων,  μοντέλων αεροσκαφών υπό κλίμακα, φωτογραφιών και πινάκων ζωγραφικής με αεροπορικά θέματα.

Οι μαθητές μας έμαθαν πολλές και ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την Πολεμική μας  Αεροπορία και το πολυσχιδές έργο της , συνειδητοποίησαν πόσο μεγάλη προσπάθεια καταβάλλεται για να μπορέσει ένας νέος άνθρωπος , τόσο ατομικά όσο και συλλογικά, να συντηρήσει  στο έδαφος ή να χειριστεί  στον αέρα ένα υπερσύγχρονο οπλικό σύστημα και, πάνω από όλα, το ψυχικό σθένος και την αφοσίωση στην Πατρίδα που απαιτούνται για να εκπληρώσει αγόγγυστα και με επιτυχία την αποστολή του.

Ανάμεσα στα εκθέματα περιλαμβάνονταν ιματισμός πτήσης, θερινή στολή Ικάρου, κάσκες και μάσκες οξυγόνου των τύπων που χρησιμοποιήθηκαν από την ΠΑ από το 1952 μέχρι σήμερα,  ένας πίνακας οργάνων αεροσκάφους Lockheed RF-104G Starfighter, καθώς  και πίνακες ζωγραφικής με αεροπορικά θέματα των ζωγράφων Γιώργου Παναγούδη, Δημήτρη Καραγιάννου και Κώστα Καββαδία.

Πολύτιμοι συμπαραστάτες σε αυτή την προσπάθειά μας,  η Διεύθυνση Δημοσίων Σχέσεων της Πολεμικής Αεροπορίας, το Δημοτικό Σχολείο Γραμματικούς,  ο μοντελιστής Δημήτριος Σιόλος , ο φωτογράφος  Γιάννης Νάκης, ο αεροναυπηγός  Φαίδωνας Καραϊωσηφίδης (περιοδικό ΠΤΗΣΗ) και οι επιχειρηματίες της πόλης μας Νίκος Μποβολής (κατάστημα  ειδών ένδυσης ΕΝ-ΕΜ) και Κώστας Γεωργόπουλος (κατάστημα ειδών ένδυσης Stretto),  τους οποίους ευχαριστούμε βαθύτατα για την ανιδιοτελή προσφορά τους.

Στην εκδήλωση του  σχολείο μας παραβρέθηκε και ο αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Αγρινίου, κ. Χρήστος Ζαρκαβέλης, που ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή μας και τον ευχαριστούμε πολύ.

Κλείνοντας θα ήταν παράλειψη αν δεν ευχαριστούσαμε όλους εκείνους που αφανώς βοήθησαν για να γίνει όλη αυτή η εκπ/κή δράση στο σχολείο μας, αλλά κυρίως τον υπεύθυνο εκπ/κό του Τμήματος Ένταξης που είναι και ο εμπνευστής της όλης δράσης, ο οποίος αναλώθηκε επί μεγάλο χρονικό διάστημα ώστε να ευοδωθεί η όλη εκδήλωση.

Ευχόμαστε Χρόνια Πολλά σε όλα τα στελέχη της Πολεμικής μας Αεροπορίας , Χρόνια Πολλά  σε όλους όσοι τιμούν και στηρίζουν το σημαντικότατο εθνικό της έργο. Και  στους πιλότους μας, οι Αρχάγγελοι να τους σκεπάζουν πάντα ώστε να έχουν ασφαλείς πτήσεις».

Τοπική Διαφήμιση
papathanasiou christmas2022 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button