Pressαρίσματα

Η φυσική καταστροφή στον… αύλειο χώρο του Γυμνασίου Θέρμου

koi-gymnasio-thermou4Με πανηγυρικό τρόπο , για πολιτικά διαφορετικούς λόγους , έγινε δεκτή σήμερα η είδηση στον Δήμο Θέρμου, σχετικά με την εκταμίευση ποσού 150 χιλιάδων ευρώ, για την αντιμετώπιση ζημιών από κακοκαιρία.
Ο υπουργός κ. Σκουρλέτης, ανταποκρίθηκε στα αιτήματα αρκετών Δήμων και εκταμίευσε συνολικά σήμερα 2,2 εκατ. ευρώ. 100 χιλιάδες θα δοθούν και στον Δήμο Ναυπακτίας. Στην σχετική ανακοίνωση του υπουργείου γίνεται ξεκάθαρο πως τα χρήματα αυτά δίνονται για “να αντιμετωπιστούν οι εκτεταμένες ζημιές και καταστροφές που προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα στις τοπικές κοινότητες, τους οικισμούς και περιοχές της χώρας, ενέκρινε εκτάκτως τις παρακάτω επιχορηγήσεις ύψους 2,2 εκατ. ευρώ σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αποκλειστικά για τα απαραίτητα έργα υποδομής.”

Αυτό που προκαλεί εντύπωση όμως είναι το γεγονός ότι τα ποσά στον Δήμο Θέρμου, σύμφωνα με τις δηλώσεις ανθρώπων της δημοτικής αρχής δεν θα δοθούν για κάποια αποκατάσταση ζημιών σε περιοχές του Θέρμου (όπου οι ανάγκες είναι πολλές) αλλά… για την διαμόρφωση του αύλειου χώρου του Γυμνασίου Θέρμου!
Για παράδειγμα ο κ. Μαραγιάννης, πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Θέρμου , γνωστό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ (που για κάποιους “φαρμακόγλωσσους”  συμπληρώνει την “τριανδρία  των κυβερνητικών εκπροσώπων” στην αυτοδιοίκηση στην περιοχή μαζί με τους κ. Καμένο (Αγρίνιο) και Παπαδόπουλο από το Μεσολόγγι) γράφει στο προφίλ στο facebook πως “…η κυβέρνηση και ο Υπουργός Εσωτερικών που βρέθηκε στο νομό μας με αφορμή τις εκδηλώσεις πού γίνονται για τα 2 χρόνια από την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από το ΣΥΡΙΖΑ το Σαββατοκύριακο δείχνει με αυτό τον τρόπο την στήριξη τους στους ορεινούς Δήμους και την ενίσχυση των εκπαιδευτικών υποδομών!”
Στο ίδιο -περίπου- μήκος κύματος και ο Δήμαρχος Θέρμου, που επίσης από το αγαπημένο του facebook με τον συνήθη πανηγυρικό τρόπο γράφει:

Σύμφωνα με πληροφορίες , στον προϋπολογισμό του  Δήμου Θέρμου υπάρχει εγγεγραμμένο ποσό 50.000 ευρώ,  ακριβώς για την διαμόρφωση του αύλειου χώρου του Γυμνασίου. Έτσι η διάθεση αυτής της έκτακτης χρηματοδότησης για το συγκεκριμένο έργο, έχει προκαλέσει απορίες. Την στιγμή μάλιστα που το Θέρμο έχει τα γνωστά προβλήματα εξαιτίας του τεράστιου οδικού ορεινού δικτύου με πολλές και επείγουσες ανάγκες και γενικά της ιδιομορφίας του ως ορεινός Δήμος. Σε κάθε περίπτωση η αποδοχή της χρηματοδότησης θα περάσει και από το Δημοτικό Συμβούλιο, οπότε εκεί ίσως δοθούν απαντήσεις.
Το agriniopres.gr  έθεσε αυτές τις απορίες στον κ. Μαραγιάννη, χωρίς να λάβει απάντηση. Σε κάθε περίπτωση δεν καταφερόμαστε κατά της όποιας προσπάθειας για την εξεύρεση πόρων, αλλά ο αύλειος χώρος του Γυμνασίου Θέρμου ήταν η πρώτη προτεραιότητα, μέσα στα προβλήματα που άφησε πίσω της η κακοκαιρία;
Όσο για το εάν ο χώρος αυτός, υπέστη πράγματι εκτεταμένες καταστροφές από την κακοκαιρία (μιας και σχετική αναφορά ή έστω δημοσίευμα δεν υπάρχουν) , συνομιλητές της στήλης απάντησαν με νόημα: “Ελάτε να τον δείτε…”

Π.Η.Τ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close