«Η φιλία “σκοτώνει” τη βία στα σχολεία» – Εκδήλωση από το 5ο Γενικό Λύκειο Αγρινίου (φωτο)

Το 5ο Γενικό Λύκειο Αγρινίου, πραγματοποίησε σήμερα, Τετάρτη, 6 Μαρτίου 2024, εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στο πλαίσιο της «Πανελλήνιας Ημέρας κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού» με κεντρικό σύνθημα «Η φιλία “σκοτώνει” τη βία στα σχολεία».

Η ανακοίνωση:


«Το σχολείο μας, το 5ο Γενικό Λύκειο Αγρινίου, πραγματοποίησε σήμερα, Τετάρτη, 6 Μαρτίου 2024, εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στο πλαίσιο της «Πανελλήνιας Ημέρας κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού».

Με κεντρικό μας σύνθημα «Η φιλία “σκοτώνει” τη βία στα σχολεία» θελήσαμε να ενώσουμε τις φωνές μας και τις ευχές μας, ώστε να σταματήσει το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού, να σταματήσουν τα παιδιά να δέχονται βία μέσα στο σχολείο.

Βάση του προβληματισμού μας υπήρξε πανελλαδική έρευνα που έγινε από το Χαμόγελο του Παιδιού, κατά το σχολικό έτος 2022 – 2023, σύμφωνα με την οποία το 32,4% των παιδιών, δηλαδή περισσότεροι από 3/10 μαθητές υπήρξαν θύματα σχολικού εκφοβισμού.

Τον προβληματισμό μας τον μετατρέψαμε σε δράση, προκειμένου να μοιραστούμε τις ανησυχίες μας, να ευαισθητοποιήσουμε και να ευαισθητοποιηθούμε,  μέσω της παρουσίασης στοιχείων  που προέκυψαν από την έρευνά μας και ενός σύντομου θεατρικού δρωμένου, βασισμένου σε αληθινές μαρτυρίες παιδιών που έχουν αναφερθεί στον τύπο  και έχουν υποστεί σχολικό εκφοβισμό.

Πολύτιμη στην επίτευξη των στόχων μας υπήρξε η παρουσία:

  • του κ. Τερνιώτη Χρήστου, παιδοψυχιάτρου από το ΚΕ.ΨΥ. Αγρινίου που παρουσίασε διεξοδικά τις αφετηρίες του σχολικού εκφοβισμού και τις συνέπειες στην ψυχική υγεία και στην προσωπικότητα των θυμάτων και των θυτών
  • του κ. Κώστα Νίκου, αξιωματικού της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας, ο οποίος έδωσε απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα που αφορούν τον σχολικό εκφοβισμό
  • της κ. Γεώργου Νεκταρίας, επισκέπτριας υγείας του ΚΕ.ΨΥ. Αγρινίου, με την ουσιαστική παρέμβασή της στο ζήτημα της πρόληψης του φαινομένου

τους οποίους ευχαριστούμε θερμά, όπως και τον κ. Ρηγογιάννη Δημήτριο, σχολικό σύμβουλο, την κ. Μουδούρη Κατερίνα, πρόεδρο του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μας, καθώς και τους γονείς που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωσή μας.

Εκ μέρους μας, υποσχόμαστε να συνεχίσουμε την τακτική μηδενικής ανοχής σε ζητήματα ενδοσχολικού εκφοβισμού και της ευαισθητοποίησης της σχολικής μας κοινότητας, με απώτερο σκοπό την εξάλειψη του φαινομένου.

Γιατί με τη φιλία και τη συνεργασία… θα νικήσουμε τη βία στα σχολεία».

Χορηγούμενη
Share
Published by
PressRoom
Tags: 5ο Γενικό Λύκειο Αγρινίου βία